Măicuța Vasilica, din nou în ajutorul sătenilor din Giurgeni

O perioadă bună de timp comuna Giurgeni a fost cu zero infectați cu noul coronavirus la mia de locuitori. Ulterior, au început să apară cazuri de săteni infectați, coronavirus, fapt care a pus în alertă autoritățile locale. Așa se face că primarul Dinu Valeriu și ceilalți angajați din primărie au luat la pas comuna pentru a le explica oamenilor avantajele vaccinării, dar mai ales efectele devastatoare pentru cei nevaccinați ale infectării cu noul coronavirus, sfătuindu-i să se vaccineze.

Acțiuni binevenite, convingătoare chiar, dar fără efecte deosebite atâta timp cât vaccinarea în comună avea șanse mici să se realizeze. A venit în ajutorul sătenilor măicuța Vasilica Cornea, cea care și în urmă cu câțiva ani a făcut un gest nobil, când venea de două ori pe săptămână la Giurgeni pentru a suplini lipsa unui medic de familie în localitate.

De data aceasta, măicuța Vasilica împreună cu asistenta medicală Daniela Anghel și primarul Dinu Valeriu au demarat o acțiune de vaccinare la fața locului, cum am putea spune. Mai întâi de toate s-a făcut o comandă la DSP privind repartizarea unor doze de vaccin, comanda a fost onorată și în data de 25 octombrie s-au vaccinat 60 de locuitori ai comunei, iar după o săptămână alți 60.

Campania de vaccinare va continua.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved