Mai vorbesc! Mai mănâncă! Mai respiră!

 

Dan Elias

Cîțu către mineri: „În mandatul meu nu se va întâmpla ce s-a întâmplat în vremea lui Iliescu!” Dragul nostru cîțu! Iubirea noastră pentru matale este .. nemărginită, ca să spun așa; dar nu exagera! Așează-te la egalitate cu văcăroiu, deși și aici ai o problemă de școală, cel puțin. Nu te duce până la nea Iliescu. Comunist sau nu, îi respecta pe cei care trudeau pentru bani. Voi respectați doar banii și vă doare în pix de trudă. Ceea ce face comparația de nedigerat. Cât despre minerit în general, nu mai spuneți, mă, toate prostiile pe care le visați noaptea! Mineritul nu și-a încheiat misiunea istorică. Nici o țară serioasă din lume nu a închis toate minele. Nici o țară din lume nu a închis toată siderurgia, complexele de creștere a porcilor, sau exploatarea aurului. Doar noi, cu voi la putere în poziție de drepți și cu mâna la chipiu! Cum trag sultanii un pârț, cum vă extaziați voi de noblețea parfumurilor!

Și, bre nea câțule, mai ușor cu încordarea asta de cotoi pe coama casei. Să nu-ți facă rău la „pompiță”. Știm toți că matale ești doar goarna; suflătorul este în altă parte. Între noi fie vorba, că nu ne aude nimeni, cum să le spui peneliștilor să nu facă amendamente la legea bugetului!? Cum se lipește asta de religia democrației în care spui că propăvăduiești!? Ne-am întors, pe burtă, la sfințenia autocrației!? Iar bățoșilor penelei, nu le-a fost un pic așa .. să strige în cor; „Să ne trăiești o mie de ani, mărețe conducător! Cum zici, așa și facem! În marea ta înțelepciune financiară, să ne urci pe cele mai înalte grafice de deficit și împrumuturi externe. Căci nu noi și nici tu, ci doar ei vor plăti, ei și urmașii urmașilor lor, în veacul vecilor!”

Nu toate lucrurile merg prost, sau foarte prost. Lupta împotriva criminalității, spre exemplu, merge din ce în ce mai bine. Se dovedește că atât poliția cât și jandarmeria au înțeles și aprofundat axiologia vieții noastre sociale. Am scăpat de traficul de carne vie, de droguri, de pornografia infantilă și de crimele la comandă. Un singur clan mafiot își mai face veacul printre noi; și statul, cu toate instituțiile sale, de la parlament și guvern până la ultimul jandarm, luptă să ne scape de el. Ați ghicit; este vorba de „Clanul Pensionarilor”, organizație infiltrată în toate mediile și localitățile țării. Nu slăbiți vigilența față de aceste elemente retrograde! Nu vă lăsați înșelați de aparenta lor fragilitate și eleganță seniorală! Urmăriți-i peste tot! Trântiți-i la pământ și încătușați-i! Mai vorbesc încă! Mai mănâncă incă! Mai respiră! Se prefac că ne cresc copiii! Se vaită că îi dor oasele! Vor tratamente în spitalele nostre, când ar putea foarte bine să se trateze în străinătate! Ies în stradă și critică „conducerea înțeleaptă de partid și de stat”. Dau telefoane să se vaccineze înaintea noastră! Din cauza lor nu ne ajunge bugetul pentru sărmanii capitaliști din frumoasa economie de piață! În dube cu ei! Puneți „bulanele” pe spatele lor și poate că, într-o zi, veți fi decorați pentru serviciul credincios în slujba .. rușinii naționale!!

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved