Mai cu moț

 

Mâine începe școala. Părinții de la școlile 2 și 3 din Slobozia nu vor să-și lase copiii la pregătirea pentru examenele de evaluare

În perioada 2-12 iunie, 79 de unități de învățământ din Ialomița își vor deschide porțile pentru pregătirea elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a în vederea susținerii examenelor naționale. În Ialomița doar 94,68 la sută dintre elevii din anii terminali vor participa la sesiunea de pregătire care este opțională. Din acest motiv, două școli rămân închise, respectiv Școala Gen. Nr. 3 și Școala Gimnazială „Sf. Andrei”, ambele din Slobozia. Părinții elevilor din clasele a VIII-a care studiază în aceste unități de învățământ nu vor să-și lase copiii la pregătire, aceștia urmând să fie prezenți doar la examenul de evaluare națională.

Potrivit ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, activitățile de pregătire din perioada 2-12 iunie nu vor dura mai mult de 3 ore pentru elevii de liceu şi 2 ore pentru elevii de gimnaziu.

Primirea elevilor și a cadrelor didactice la pregătire se va face respectând măsurile de prevenire și protecție în școli. Astfel, la intrarea în unitatea de învățământ a personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic și a elevilor va fi măsurată temperatura, care nu trebuie să depășească 37.3°, de către cadrul medical care va asigura asistența medicală pe întreaga durată a desfășurării activităților. În situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ și i se va recomanda să se adreseze medicului de familie. O altă măsură impusă se referă la parcursul prin curtea școlii până la intrarea în unitatea de învățământ care se va realiza pe un traseu bine delimitat și semnalizat, cu respectarea normelor de distanțare fizică, iar elevii vor fi însoțiți de către cadrul didactic de la accesul în unitatea de învățământ până în sala de clasă și apoi, după finalizarea activităților, vor fi conduși până la ieșire.

O altă măsură care trebuie respectată la începerea sesiunii de pregătire vizează

materialele și echipamentele de protecție care trebuie asigurate de fiecare unitate școlară în parte. Trebuie să existe permanent săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar. Elevii, personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic vor purta mască de protecție pe durata activităților și își vor igieniza regulat mâinile cu substanțe dezinfectante sau cu săpun, iar coridoarele, cancelaria, grupurile sanitare și sălile de clasă (mobilier și pardoseală) vor fi dezinfectate regulat cu substanțe biocide, în mod obligatoriu între schimburi (dacă este cazul) și la finalizarea programului.

În perioada desfășurării activităților de pregătire, pauzele intermediare vor fi programate decalat, astfel încât elevii de la grupe diferite să nu interacționeze fizic. În sălile de clasă, activitățile/examenele se vor desfășura prin stabilirea locurilor, astfel încât să existe o distanță între elevi/candidați, pe rânduri și între rânduri, de 2 metri unul față de celălalt.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved