Mafia de la Pompele Funebre din Urziceni…

O bătrână din satul Pitișteanu, comuna Balaciu, a decedat săptămâna trecută la 94 de ani. Atât a vrut Dumnezeu s-o țină în viață! Dar, să vedem și ce-au vrut cei care au creat o adevărată rețea în Ialomița pentru a profita din plin după moartea ialomițenilor.

Să se deranjeze doamna doctor pentru o bătrână decedată la 94 de ani? Prea mare pretenție!

Cum este regula, familia a sunat mai întâi la medicul de familie. A răspuns. Dar de spus a spus doar atât: Nici nu știu dacă este înscrisă la mine! Și a blocat telefonul. Da, era înscrisă la ea, pentru că a preluat toți pacienții de la medicul anterior.

Dialog halucinant cu un tânăr polițist din… Sfântu Gheorghe

A doua regulă: sună la poliție! Și vine un tinerel polițist de la Sfântul Gheorghe, care nici una nici două trece pe procesul verbal… moarte suspectă!

Dialogul a fost halucinant:

De unde ai luat coșciugul?

– De la Slobozia!

– De ce nu ai luat de la Urziceni?

– Eu locuiesc în Slobozia! Dar, contează de unde l-am luat?

– Și mâncarea?

– Care mâncare?

– Pentru parastas!

– !!!!! Hai, măi băiete, spune-mi ce să fac, ca să scap odată!

– Uite! Sună-l pe Bogdan!

– Care Bogdan?

– De la Pompe Funebre, de la Urziceni! Ca s-o ducă la Urziceni.

– De ce s-o ducă la Urziceni?

– Fiindcă-i moarte suspectă (!!!!!).

A fost sunat Bogdan de la Pompe Funebre de la Urziceni, care rapid a trimis mașina drocar să ridice decedată, a dus-o la medicina legală din Urziceni. Concluzia: femeia a murit de… moarte bună! Înapoi cu drocarul la Pitișteanu, unde-au lăsat-o pe biata femeie să-și vadă de cele veșnice. Dat n-au plecat, până nu au încasat și… 1750 de lei pentru servicii funerare! Factură? Chitanță? N-ai să vezi!

Întrebare care se pune de la sine: cine este Nașul acestei Mafii?

Așadar, matrapazlâcul este evident, mafia este evidentă, rețeaua și mai evidentă: medici de familie, medici legiști (din aproape în aproape am aflat că și medicii legiști din Slobozia sunt tot urziceneni și nu sunt străini de direcționarea unor decedați tot către… Bogdan de la Pompele Funebre din Urziceni), polițiștii, firma de catering specializată în servicii pentru înmormântări (care cu siguranță este tot a lui Bogdan de la Urziceni)!

Chiar nu poate nimeni să destrame această rețea care spoliază de ani buni familiile celor decedați și, mai ales, să afle cine este… Nașul acestei Mafii? Eu cred că, dacă se vrea, se poate!

și mafia din biserica de la Pitișteanu

Și ca tacânmul să fie complet, că așa-i la… pomană, povestea continuă cu preotul din Pitișteanu, care a oficiat slujba de înmormântare.

L-am întrebat pe băiatul bunicii decedate dacă popa i-a tăiat chitanță:

– Ei, pe… dracu! Asta-i chitanță! Mi-a cerut cinci sute de lei și a tăiat … treizeci de lei! Ba mai mult, a plătit mama contribuția anuală la biserică o sută de lei și i-a tăiat chitanță tot de 30 de lei! Probabil că nu le are cu… zerourile!

Asta e! Bani negri pentru zilele albe ale popii din Pitișteanu!

Nicolae TACHE

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved