Luminița Barcari, trei luni de activitate parlamentară

 

În cele trei luni de activitate parlamentară, în calitate de deputat PNL de Ialomița, Luminița Barcari a adresat o serie de întrebări și interpelări reprezentanților Guvernului. Acestea au vizat modul de aplicabilitate a normelor privind livrarea produselor alimentare destinate elevilor către centrele de asistență socială în contextul pandemic, cu referire la Programul „Laptele și Cornul” care, în perioada în care elevii rămâneau acasă pentru orele online s-a desfășurat într-un mod mai puțin optim. Finanțarea proiectelor pe energie verde, subprogramul național de fertilizare in vitro și reabilitarea DN3B pe tronsonul Fetești-Făcăeni-Vlădeni-Chirana au fost alte câteva domenii de interes pentru parlamentarul ialomițean.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul PNL Ialomița în data de 12 martie, deputatul Luminița Barcari a adus în atenția opiniei publice și bugetul național, în creștere cu 444 de miliarde de lei în 2021, cu 20 de miliarde mai mult decât anul trecut și cu 75 de miliarde în plus față de 2019.

Bugetul a fost construit pe cel mai mare PIB din istorie. 1116,8 miliarde lei din care 62 de miliarde de lei fiind alocate investițiilor publice, 87,47 miliarde sunt asigurați sistemului public de pensii și acoperă majorarea pensiilor cu 14% în 2021, 14,38 miliarde lei au fost prevăzute pentru măsuri de combatere a pandemiei. Finanțarea măsurilor active pe piața muncii și protejarea locurilor de muncă afectate de criza sanitară a fost suplimentată cu 1,9 miliarde de lei. Toate măsurile pe care Guvernul Orban le-a adoptat anul trecut pentru a menține angajații pe piața muncii și în același timp să ajute și angajatorii au fost menținute în continuare și au primit alocări (…) Un miliard sunt alocați pentru sprijinirea a aproximativ 40.000 de fermieri prin Programul Agro-IMM Invest, acesta fiind un subprogram al IMM Invest demarat anul trecut. De remarcat faptul că nu au fost majorate taxele și impozitele și nici nu au fost introduse altele noi”, a explicat Luminița Barcari.

În același context, parlamentarul ialomițean a adus în atenție și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), instrument financiar înființat de Uniunea Europeană pentru perioada 2021-2027, România putând beneficia de 29,2 miliarde de euro, fiind incluse investiții în infrastructura publică și în mediul de afaceri.

(…) Trebuie să știți că pentru mine rămân prioritare investițiile în infrastructură, dar și cele de reabilitare a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, de racordare a localităților la rețeaua de alimentare cu gaze, astfel încât să nu mai existe diferențe din aceste punte de vedere între urban și rural. Mai mult decât atât, eu voi fi întotdeauna deschisă la propunerea nu numai a primarilor, dar și a cetățenilor, în ceea ce privește îmbunătățirea legislației actuale (…)”, a conchis deputatul Luminița Barcari.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved