Ludovic Orban, în Ialomița:

Am redat gustul victoriei, am renăscut sentimentul de mândrie membrilor că aparțin PNL, am asigurat unitatea, coeziunea și am fost loial tuturor membrilor partidului. Aceasta este o carte de vizită care reprezintă un argument puternic pentru alegerea mea!”

Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, a participat joi, 17 iunie a.c., la campania electorală pentru alegerile locale parțiale din comunele Ion Roată și Gura Ialomiței și la Colegiul director PNL Ialomița care a avut loc la Amara. Într-o conferință de presă desfășurată la sediul organizației județene, acesta a declarat că este apropiat de liberalii ialomițeni, că a fost prezent în peste 75% dintre filialele din județ și că a fost alături de candidați, de viața organizației.

Astăzi (n.red.: joi. 17 iunie) se împlinesc 4 ani de când sunt președintele PNL. Am fost în fiecare filială de cel puțin 15 ori. Și nu numai în fiecare capitală reședință de județ. Și astăzi am mers prin judeţul Ialomiţa, am mers puţin pe jos, îmi place să fac campanie, îmi place să vorbesc cu oamenii, să ascult oamenii şi să transmit mesajele PNL. De la începutul campaniei am fost în peste 20 de județe. (…) În urmă cu 4 ani, când am fost ales președinte, PNL era după o înfrângere îngrozitoare (…) Din 2014 până în 2016, deși am fost în opoziție, PNL a ajuns la un scor de 20%. În momentul în care am fost ales președintele PNL, partidul era demoralizat, fracționat. Împreună cu echipa cu care am fost ales la Congres, rezultatele vorbesc: am câștigat alegerile europarlamentare, am câștigat referendumul convocat de președintele României în favoarea justiției, la un scor zdrobitor de două treimi din voturile cetățenilor, am câștigat alegerile locale și chiar dacă nu am câștigat alegerile parlamentare, pentru că am fost obligați să guvernăm într-un an de pandemie fiind astfel nevoiți să adoptăm măsuri nepopulare pentru a apăra viața și sănătatea cetățenilor, prin negocierile purtate, PNL este principalul partid de guvernământ, pricipala forță politică. Din cele 4 funcții în stat, PNL deține 3. Am redat gustul victoriei, am renăscut sentimentul de mândrie membrilor că aparțin PNL, am asigurat unitatea, coeziunea și am fost loial tuturor membrilor partidului. Aceasta este o carte de vizită care reprezintă un argument puternic pentru alegerea mea”, a declarat președintele Ludovic Orban.

Liderul liberalilor a mai spus că își coordonează vizitele în funcție de alegerile locale parțiale care vor avea loc în cele 34 de localităţi din țară, astfel încât să îmbine susţinerea candidaţilor PNL cu campania pentru președinția partidului.

Campanie pentru președinția partidului și în Ialomița

Că tot veni vorba despre campania pentru președinția partidului, în Ialomița disputa internă se duce între deputatul Luminița Barcari și Dragoș Soare, deși nici unul nu și-a anunțat, în mod oficial, înscrierea în cursa pentru funcția de președinte al organizației județene a PNL Ialomița.

Pe noi ne interesează ca partidul să iasă din aceste competiții, de la nivel local, de la nivel județean și național, întărit, nu slăbit. Suntem în contact cu toate organizațiile și cu toți membrii de partid și așa vom rămâne și după alegeri indiferent de pozițiile pe care le vom ocupa fiecare dintre noi”, a precizat primarul Dragoș Soare, președintele interimar al PNL Ialomița.

Deputatul Luminița Barcari este de părere că „organizația județeană de partid are nevoie de un lider, nu de șef”, pe modelul președintelui Ludovic Orban.

În momentul în care am mers prin organizații, am dorit să văd ce spun oamenii. Eu nu pot hotărî să candidez la funcția de președinte al PNL Ialomița dacă nu am girul oamenilor. Dacă aceștia vor vedea în mine un lider, vom hotărâ împreună acest pas”, a transmis Barcari.

Întrebat fiind dacă îl susține pe vreunul dintre cei doi potențiali candidați pentru funcția de președinte al organizației județene a PNL Ialomița, Ludovic Orban a ezitat să se pronunțe, încă, susținând că „dacă aș fi în postura de a alege pe unul dintre cei doi candiați, mi-ar fi foarte greu să o fac”. Gesturile sale au arătat însă o afinitate pentru Luminița Barcari, pe care a atins-o ușor pe umăr atunci când vorbit despre aceasta.

Mi-ar fi foarte greu să aleg pentru că amândoi sunt colegi buni. Pe Dragoș Soare l-am încurajat în intenția de a candida la Primărie, și chiar în momente dificile, când unii nu prea îl mai agreau ca și candidat (…) După demisia fostului președinte al filialei PNL Ialomița, fiind cel care a câștigat Primăria Slobozia, eu l-am propus pe Dragoș Soare să fie președinte interimar.

Luminița Barcari este unul dintre cei mai buni deputați, cei mai serioși, cei mai competenți. Am lucrat extrem de bine în Guvern, a avut o carieră didactică exemplară, un om care cunoaște extrem de bine sistemul de educație și pe care m-am bizuit foarte mult în perioada de guvernare, cât a deținut funcția de secretar de stat. Altminteri, este o opțiune foarte grea (…) Dacă va fi o competiție, nu hotărăsc eu, hotărăsc membrii Partidului Național Liberal din Ialomița și am încredere în înțelepciunea și discernământul colegilor mei!”, a conchis președintele Orban.

Petronela MOROIANU

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved