Lucrările de reabilitare și modernizare a Centrului pentru Persoane Vârstnice Fierbinți-Târg se apropie de final

Lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii în care funcționează Centrul pentru Persoane Vârstnice Fierbinți-Târg se apropie de final. De investiția în valoare de peste două milioane de lei și suportată în integralitate de Consiliul Județean Ialomița vor beneficia bătrânii cazați deja aici, dar și cei care se află pe lista de așteptare. Imobilul a suferit numeroase schimbări, astfel că beneficiarii vor avea cele mai bune condiții de locuit. S-au făcut compartimentări interioare cu grad sporit de confort, fiecare cameră având acum baie proprie, s-au refăcut toate instalațiile electrice, sanitare și de încălzire și s-a montat un lift exterior.

Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, a vizitat săptămâna trecută stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Centrului pentru Persoane Vârstnice Fierbinți-Târg, care va avea recepția finală la sfârșitul lunii iulie. Proiectul „Compartimentări interioare și lift”, în valoare de peste 2,3 milioane de lei cu TVA a prevăzut două etape.

Am vizitat acest Centru pentru a vedea care este stadiul lucrărilor și dacă s-a lucrat bine. Suntem oarecum mulțumiți de această realizare, dar mai sunt câteva retușuri de făcut. Sperăm ca până la 31 iulie când acest proiect ar trebui să fie gata, să se corecteze. Investiția este finanțată de CJI și a fost realizată în două etape”, a precizat Victor Moraru.

În primă fază a fost montat un lift exterior, iar în cea de-a doua etapă s-au făcut lucrări de recompartimentare a spațiului, fiecare cameră având acum baie proprie. Prin recompartimentare va creşte nu doar capacitatea de cazare a persoanelor vârstnice cu încă 24 locuri, ci şi nivelul de confort al beneficiarilor. Îmbunătățirile aduse aici vor contribui la o ușoară întreţinere a clădirii, însă și confortul persoanelor găzduite aici va fi unul la standarde ridicate.

Totodată, au fost refăcute toate instalațiile sanitare, electrice și de încălzire, fiind realizate și lucrări de termo/fonoizolare pentru asigurarea unui confort sporit. De asemenea, imobilul va beneficia de un sistem funcțional de avertizare/alarmare de stingere în caz de incendiu.

Ne dorim ca persoanele care ajung în Centrele noastre să beneficieze de cele mai bune condiții și de un mediu cât mai plăcut. DGASP Ialomița va urmări ca personalul care-și desfășoară activitatea aici să ofere serviciile cele mai bune (…), iar noi avem satisfacția că nu există sesizări cu privire la activitatea acestor centre, astfel că beneficiarii să aibă mulțumirea că, odată ajunși în grija statului, acesta le poate oferi cele mai bune condiții de viață”, a mai spus președintele CJ Ialomița.

Centrul are acum o capacitate de cazare și îngrijire de 74 de locuri.

Prețul minim este de 2.600 de lei/lună și poate ajunge până la aproximativ 5.000 de lei, în funcție de gradul de dependență al beneficiarului.

Pentru că numărul de cereri este foarte mare, Consiliul Județean Ialomița a aprobat realizarea unui Studiu de Fezabilitate pentru înființarea unui alt centru pentru bătrâni, la Movila. În aceste condiții, orice persoană în vârstă care ar avea nevoie de serviciile sociale ale unui Centru ar putea beneficia de ele fără probleme.

În Ialomița funcționează două centre pentru persoane vârstnice, unul la Balaciu și celălalt la Fierbinți-Târg.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved