Lucrări de modernizare pe un drum de interes local la Ciocârlia, cu finanțare prin ADI Ialomița

 

În cursul săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, a efectuat o vizită de lucru în comuna Ciocârlia, pentru a vedea stadiul lucrărilor de modernizare a unui drum de interes local. Proiectul de asfaltare a străzii Învierii din comună se realizează prin intermediul unui proiect finanțat de Asociația de Dezvoltarea Intercomunitară, prin Programul Județean de dezvoltare Locală 2019 și are o valoare de 357 mii lei.

Acest drum devenise impracticabil și am ales să-l asfaltăm pentru că facilitează accesul cetățenilor la cimitirul din comuna noastră. Finanțarea prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară a fost soluția viabilă pentru noi întrucât o alocare bugetară din fonduri proprii era aproape imposibilă. Am primit două miliarde de la Consiliul Județean prin ADI Ialomița, iar diferența a fost mult mai ușor de suportat de către noi. Trebuie spus că nu am efectuat doar lucrări de asfaltare, ci am construit și un podeț care să colecteze apele pluviale pentru că aici erau probleme la fiecare ploaie mai mare”, a declarat Răducanu Dragomir, primarul comunei Ciocârlia.

Lucrările sunt în execuție, durata totală pentru modernizare a celor peste 400 de metri liniari fiind estimată la 24 de luni, iar șeful CJI s-a declarat mulțumit de stadiul șantierului.

Ciocârlia este una dintre localitățile cele mai frumoase din județul nostru și era păcat ca tocmai această stradă importantă a localității, strada Învierii, să lase de dorit. Mă bucur că prin intermediul acestui proiect ADI Ialomița, pot contribui și eu la înfrumusețarea acestui loc de excepție. Este un proiect care se referă la infrastructura de drumuri, și este dovada faptului că atunci când suntem parteneri putem realiza proiecte utile pentru comunitățile rurale, și nu numai (…) Avem misiunea să facem tot ce ține de noi pentru ca cetățenii din județ să traiască în condiții bune, să beneficieze de infrastrucra necesară unei vieți mai bune. Acum lucrăm la un proiect mare pentru Ialomița, la ntroducerea rețelei de gaz în județ”, a declarat domnul Victor Moraru.

Lucrările executate au vizat realizarea unei părți carosabile cu lățimea de 4 metri, 15 cm fundație balast, piatră spartă 12 cm, strat de uzură din BA 16 RUL cu grosimea de 6 cm și realizarea unui acostament stânga-dreapta de 0,5 m – 5 cm nisip plus 10 cm balast, precum și dispunerea unui podeț tubular, rigole pentru colectarea apelor pluviale și amenajare străzi laterale pe o lungime de 5 m, folosind aceeași structură rutieră.

În cadrul aceluiași proiect a fost realizată și partea de semnalizare rutieră prin marcaje și indicatoare.

Valoarea totală a proiectului este de 357.335,35 lei, din care 191.666,00 lei finanțare nerambursabilă din cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală Ialomița 2019 și 165.669,35 lei, sumă suportată din bugetul UAT Ciocârlia.

Petronela MOROIANU

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved