Locuri de muncă ȋn industria de prelucrare a cărnii ȋn Germania

Agenția Federală de Muncă din Germania, ȋn numele companiilor Westfleisch și Tönnies oferă, prin intermediul EURES România, 250 de locuri de muncă ȋn industria de prelucrare a cărnii (tăietor carne și lucrător ȋn producție), ȋn regiunea Renania de Nord – Westfalia.

Activitatea presupune sacrificarea de la drive-in la depozitul frigorific, dezosarea și tranșarea cărnii ȋn funcție de cerințele clientului, ambalarea bucăților de carne de calitate superioară, ajutor ȋn producția de alimente din carne de porc, preluarea, ambalarea produselor și alte activități de producție și depozitare.

Pentru ocuparea acestor posturi vacante constituie avantaj calificarea profesională ȋn domeniu, ȋn special ca măcelar, experiența profesională, permisul de conducere categoria B și automobil personal, precum şi cunoştinţele de limbă germană. De asemenea este necesară rezistența fizică, toleranța la frig și umiditate, dar și disponibilitatea de a lucra ȋn schimburi (inclusiv ȋn ture de noapte).

Pentru persoanele necalificate, salariul oferit este de 9,75 – 10 euro brut/oră, la care se adaugă alte beneficii, ȋn funcție de postul ocupat, calificare și experiența profesională. Persoanele care au calificare profesională ȋn domeniu vor negocia salariul cu angajatorul. 

Angajatorii oferă sprijin intern ȋn vederea integrării, prin punerea la dispoziție a unei persoane de contact care vorbește limba română, acordă asistență ȋn ceea ce privește formalitățile de ȋnregistrare la autorități, deschiderea unui cont bancar, transportul public, ȋn timpul formării si instruirii ȋn procedurile de operare, oferă haine/echipament de lucru.

Se asigură cazare ȋn apartamente mobilate (1-2 persoane/cameră) contra cost (210-230 euro/lună), cu totul inclus. Se asigură măsuri de protecție ȋmpotriva coronavirusului: ofertă de vaccinare, testări gratuite ȋn mod regulat, plata continuă a salariilor, precum și ȋngrijire ȋn caz de carantină (pachete cu alimente, cazare separată, tratament medical).

Mai multe detalii se găsesc pe site-ul EURES național www.anofm.ro/eures.

Persoanele cu domiciliul in judetul Ialomita care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă pot obtine informatii suplimentare de la consilierul EURES din cadrul AJOFM Ialomita (Slobozia, str. Lacului nr.10 et.3 tel. 0243231809)

Persoanele vor fi selectate de către angajator.Termenul limita pentru depunerea dosarelor este 31 octombrie 2021.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved