Liberalii ialomițeni se pregătesc de alegeri interne!

 

Dragoș Soare visează cai verzi pe pereți

Imediat după anunțarea rezultatului alegerilor locale care au avut loc anul trecut, conducerea organizației județene a PNL Ialomița a fost schimbată prin decizia lui Ludovic Orban. Astfel, Gheorghe Tinel a fost înlocuit cu Dragoș Soare, cel care asigură interimatul PNL la Ialomița până la organizarea Conferinței Județene.

Surse din interiorul partidului ne-au declarat că apele au început să se cam tulbure și sunt mulți care se visează șefi peste liberalii ialomițeni. Deși oficial nu s-a anunțat mare lucru, știm doar că Dragoș Soare, președintele interimar al PNL Ialomița se va înscrie în cursa pentru președinția organizației județene de partid, anunțul fiind făcut chiar de acesta în cadrul unei conferințe de presă.

În schimb, Luminița Barcari, deputat liberal de Ialomița, a declinat orice intenție de a candida la șefia organizației județene PNL, opinând însă că este nevoie de o întinerire a a acesteia: „Obiectivul nostru principal este atragerea de noi membri, persoane care știu că sunt alături de noi și care și-au manifestat opțiunea pentru PNL, dar care nu sunt încă membrii de partid. O resursă umană tânără care să întărească PNL este un obiectiv principal. În PNL trebuie să intre și oameni noi, care să vină cu un surplus de idei noi pe care noi să le luăm în seamă. Comunicarea este foarte importantă, iar eu pun accent pe echipă și coeziunea membrilor PNL, care trebuie să fie esențială pentru ce avem de făcut în viitor”, a declarat Luminița Barcari.

Referitor la alegerile interne, la nivelul PNL Ialomița nu s-a luat nicio decizie a conturării unui calendar oficial. Singura certitudine este aceea că alegerile se vor desfășura de jos în sus, însă organismul central este cel care stabilește intrarea în calendarul de alegeri, pe etape. Congresul PNL va avea loc undeva prin luna septembrie a acestui an, iar până atunci se fac pregătiri.

Întrebat fiind dacă va primi în rândul organizației și foști membri ai altor partide, președintele interimar Dragoș Soare a declarat că nu poate interzice niciunei persoane care nu are probleme de integritate să semneze o adeziune la partid.

Cine nu are probleme de integritate și crede în proiectul nostru, poate să vină să facă parte din rândurile noastre. Dacă are probleme de integritate sau caută să se salveze pentru a rămâne într-o funcție publică doar prin apartenența la acest partid, să știți că nu este o soluție. Pentru cei care vor să acceadă și să ocupe poziții de conducere, principiul de acceptare este calitate și competență înainte de toate, iar cei care vor să fie membrii simpli, fără pretenții, nu trebuie să aibă probleme de integritate sau de altă natură penală ori de imagine”, a explicat Dragoș Soare.

Contactat telefonic pentru a emite un punct de vedere referitor la înscrierea pe listă la alegerile interne ale partidului, ex-președintele Gheorghe Tinel nu a dorit să comenteze acest subiect.

Așadar, singurul care visează la președinția organizației județene PNL este Dragoș Soare. Nu este exclus însă să viseze cai verzi pe pereți, pentru că până în septembrie mai este cale lungă, vorba doamnei Barcari, iar în grădina liberalilor ialomițeni mai sunt destui lideri care pot să-i de fiori interimarului ajuns conjunctural în fruntea PNL Ialomița, cum conjunctural a ajuns și primar al Sloboziei.

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved