Liana Stanciu: Amara are șanse să devină „San Remo-ul” nostru

Tot spunea primarul orașului Amara că acest festival trebuie curățat de praf. Și asta iată că se întâmplă, mai ales când vine vorba de prezentatorul festivalului, postură acaparată ani la rândul de Octavian Ursulescu, care oricum rămâne prietenul nostru. Așa se face că în această seară și mâine seară tot ce ține de intrarea concurenților pe scenă, a invitaților în recitaluri, chiar și misiunea juraților de a împarte dreptatea în rândul celor 12 concurenți depinde de… Liana Stanciu. Iată că nici Liana nu a scăpat de… prezentare. O face cu multă delicatețe Clementina Tudor, directorul Centrului Cultural „Ionel Perlea” din Slobozia: „Am insistat să o avem anul acesta la Amara ca prezentator pe Liana Stanciu. Este om de radio, este o voce reconiscibilă, este un om care este foarte aproape de ceea ce înseamnă fenomenul muzical la nivel european, ea fiind reprezentanta Televiziunii Române la Eurovision. Este, așadar, foarte implicată în mișcarea muzicală pop și nu numai”.

Peste câteva momente, Liana Stanciu va urca pe scenă. Nu înainte de a vă transmite câteva gânduri despre ce se întâmplă de… 53 de ani la Amara și, mai ales, despre ce se poate întâmpla de acum încolo: Este pentru prima dată când prezint acest festival și este un privilegiu pentru mine să fiu la Amara, acesta fiind de altfel și un eveniment cu o atât de mare vechime. Experiența de festival este una extrem de dificilă, nu este ușor să intri într-un concurs. Cine crede că este ușor se înșeală teribil.

Am o părere excepțională despre tot ce are legătură cu sprijinul tinerilor care vor să facă artă și muzică în particular. Mi se pare că sunt atât de puține, atât de importante evenimente de acest gen! Poate că mai sunt mici concursuri, mici evenimente, dar festivaluri de această talie care să fie și cu o tradiție serioasă, și tratate cum trebuie, mi se pare că sunt din ce în ce mai puține și de importante. Valoros este că pentru tinerii muzicieni, pentru mulți dintre tinerii care vor să facă muzică pop, în afară de emisiunile de televiziune unde nu întotdeauna rostul este de a face excelență în artă sau muzică, ci audiență, acest festival este altceva.

Sunt foarte multe vedete din România care s-au lansat pe scena Festivalului de la Amara. Poate devine Amara „San Remo-ul” nostru, pentru că celelalte s-au cam închis.

Știu că pe scena Festivalului de la Amara vor urca 12 voci, pe unele dintre ele le știu, pe altele abia aștept să le descopăr și sunt nume excepționale în recitaluri în fiecare seară. Vreau să spun că eu însămi nu am avut ocazia să particip la un concert live al trupei Zdob și Zdub și abia aștept!”


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved