Lemne indisponibilizate pe malul Brațului Borcea, lemne vândute de pădurar fără aviz de însoțire la Giurgeni

 

* În cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice, polițiștii ialomițeni au indisponibilizat peste 700 de metri cub de material lemnos și au confiscat 6 metri cubi de lemn de foc vândut de un pădurar fără respectarea prevederilor legale.

În ziua de 21 iunie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Municipiului Fetești, au desfășurat o acțiune de verificare a mai multor depozite de lemne de pe raza de competență.

Astfel, în urma controlului efectuat la un depozit de material lemnos situat pe malul brațului Borcea polițiștii au constatat diferențe mari între rezultatele măsurătorilor și datele declarate în documente. Până la finalizarea cercetărilor, polițiștii au indisponibilizat cantitățile de aproximativ 149 de metri cubi material lemnos din specia frasin și 566 de metri cubi material lemnos din specia salcie și au ridicat toate registrele și documentele deținute de administratorul depozitului în cauză.

De asemenea, pilițiștii au constatat faptul că un pădurar în vârstă de 46 de ani din comuna Giurgeni ar fi vândut unei femei de 62 de ani cantitatea de 6 metri cubi lemn de foc din specia frasin, pentru care nu a întocmit aviz de însoțire a mărfii. Față de cele două persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale, precum și confiscarea cantității de material lemnos comercializată fără îndeplinirea condițiilor legale.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved