Lebădă salvată de polițiști

 

* O lebădă albă, aflată într-o stare precară de sănătate a fost salvată de poliţiştii de la Biroul pentru Protecţia Animalelor. Pasărea, protejată de lege, a fost găsită pe partea carosabilă, în apropierea lacului de acumulare Dridu.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Ialomița au fost sesizați în cursul zilei de 22 iulie cu privire la faptul că o lebădă, care nu mai poate zbura și pare rănită, se află pe partea carosabilă din zona comunei Dridu, în apropierea lacului de acumulare. Lebăda a fost găsită de polițiști în scurt timp de la primirea sesizării, care au stabilit că pasărea se afla într-o stare precară de sănătate, fiind speriată şi în pericol să fie rănită de autovehicule. Poliţiştii au preluat lebăda şi au încredinţat-o reprezentanţilor unui centru de salvare și reabilitare a animalelor sălbatice, care îi va acorda toate îngrijirile necesare până când va putea să se reintegreze în mediul natural.

Lebedele sunt protejate prin lege și „sunt interzise de lege uciderea sau capturarea acestora, indiferent de metodă utilizată, perturbarea habitatului lor, deteriorarea sau distrugerea cuiburilor.”

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved