Laureații Concursului „Trofeul Tinereții” Amara 2022

Piteșteanca Luana Toader a câștigat Trofeul, ialomițeanca Eleonora Filpoiu doar… Premiul I

Două zile de festival la Amara, sâmbătă și duminică, două zile de distracție maximă pentru spectatorii care au ocupat până la refuz cele 1400 de locuri ale noii și cochetei Grădini de Vară din stațiune, cum rar găsești în țara asta, vorba lui Adrian Bucur, slobozean de-al nostru, redactor la Prima TV și prezentatorul spectacolelor.

În prima seară au urcat pe scenă cei 12 interpreți care au trecut de faza preselecției „Concursului de interpretare a muzicii ușoare românești”, după care au urmat recitalurile susținute de Robert Iosipescu (câștigătorul ediției de anul trecut a Trofeului Tinereții), Delia și Kaira.

Duminică seara, în a doua zi a Festivalului de muzică ușoară românească de la Amara, a avut loc Gala Laureaților, urmată de recitalurile susținute de Taxi și Mario Fresh.

Juriul, care l-a avut pentru a nu știu câta oară în istoria festivalului ca președinte pe Horia Moculescu (acompaniat de Cristian Obrejan, Andreea Andrei și Adrian Daminescu), a decis ca „Trofeul Tinereții” să ajungă la Luana Toader (venită din Pitești), iar Premiul I să rămână în Ialomița, fiind câștigat de Eleonora Filipoiu. Premiul II a revenit Laurei Ion (Ilfov), Premiul III a ajuns la Buzău, fiind cucerit de Bianca Mihai, a fost acordată și o Mențiune, înmânat Cătălinei Tudorache (Călărași) și, în fine, Premiul de Popularitate a fost decernat interpretei Ana Maria Christiana Doană, din Craiova. Surprinzător, sau poate nu, vocea și piesele sale pretându-se mai degrabă unui concurs gen Eurovision și nu unuia de muzică ușoară românească, de pe lista laureaților a lipsit bucureșteanul Theodor Octavian Andrei.

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved