Lansări și prezentări de carte la Salonul Anual de Carte

La taifas”, ”Dragoste în vreme de covid” și „Alegerile parlamentare din România interbelică. Județul Ialomița”

Seria manifestărilor cuprinse în programul Salonului Anual de Carte, ediția cu numărul XXX, a continuat vineri, 8 octombrie, cu lansări și prezentări de carte.

Astfel, a avut loc lansarea cărților ”La taifas”, ”Dragoste în vreme de covid” și ”Sonată pe șapte voci”, autor Stelian Țurlea. Prezenți la eveniment au fost: Stelian Țurlea – scriitor și Costel Postolache – editor editura Integral.

Deschiderea acțiunilor a fost făcută de doamna Elena Balog, manager al Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița, care a vorbit despre această mare sărbătoare a cărții și a făcut succinte prezentări invitaților. Mulțumim pentru prezență domnului Cătălin Grigore – vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, domnului Adrian Ionescu – secretarul județului Ialomița, domnului prof. Silvian Ciupercă, drei Raluca Dumitrescu – deputat, domnului prof.dr Valentin Gheorghe, domnului prof.univ.dr. Marian Cojoc, domnului Dan Mărgărit – editor Editura Cetatea de Scaun, Târgoviște, cadrelor didactice, colegilor din instituțiile de cultură și tuturor celor care s-au alăturat evenimentului!

Stelian Țurlea este scriitor și jurnalist. A absolvit Institutul de Limbi Străine, Facultatea de limbi romanice (franceză, spaniolă), Universitatea București, în 1968, și Facultatea de Filosofie, Universitatea București, în 1976. Din 1996 a lucrat la Pro TV ca director editorial, iar din 2000 – editor senior al „Ziarului de duminică”. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990. Autor de romane, cărți de publicistică, cărți pentru copii, ocupându-se și de traduceri. A primit Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatura pentru copii (2003), Premiul Asociației Editorilor din România pentru literatura pentru copii (2005), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor (2006), Premiul Asociației Scriitorilor București (2007). A fost nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor în anul 2000 și în 2003, la Premiul AER pentru roman.

Ziua a continuat cu cea de-a doua acțiune, programată la ora 14.00, și anume lansarea volumului „Alegerile parlamentare din România interbelică. Județul Ialomița”, autor Valentin Gheorghe.

Despre carte, prof.univ.dr. Marian Cojoc de la Universitatea Ovidius din Constanța, prezent la eveniment, a afirmat: ”Recomand cu căldură și fără rezerve lucrarea domnului prof.dr. Valentin Gheorghe, care aduce o contribuție importantă la cunoașterea derulării procesului electoral în Ialomița interbelică. Avem convingerea că volumul de față va fi un instrument de lucru util pentru specialiștii care vor să cunoască în amănunt acest aspect, dar, în același timp este și o sursă de informare pentru pasionații de istoria locală, nespecialiști, care, poate își regăsesc în aceste pagini sau află informații inedite despre înaintașii lor care s-au implicat și au făcut politică în urmă cu un secol.”

Vali Șerban,

documentarist Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved