La Slobozia, un consiliu local dominat de … Opoziție

 

* Dragoș Soare și 20 din cei 21 de consilieri nou aleși ai Sloboziei au depus sâmbătă jurământul

Primarul nou ales al Sloboziei și cei 20 de consilieri locali aleși (dintr-un total de 21) ale căror mandate au fost validate au depus sâmbătă, 31 octombrie, jurământul la învestirea în funcție. Consiliul local al Municipiului Slobozia a fost astfel legal constituit.

Prezent la eveniment, Ludovic Orban, primul-ministru al României, a susținut o conferință de presă în cadrul căreia și-a arătat susținerea față de noua administrație publică locală.

PSD, PNL și Pro România sunt cele trei formațiuni politice care vor avea reprezentanți în Consiliul Local al Municipiului Slobozia. Astfel, noul Consiliu local este format din 9 consilieri din partea PSD, 7 din partea PNL și 5 Pro România.

PSD: Bârsan Mihaela, Dumitrescu Daniela, Gradea Rudolf, Ilie Eugen, Oancea Stela, Mușat Gabriel, Meglei Gheorghe, Potor Alexandru, Țintă Ștefan.

PNL: Buzoianu Stoian, Damian Georgică, Ioniță Gabriel, Manea Gigi, Sărăcăceanu Constantin, Telehuz Anca, (plus încă un consilier local nevalidat încă).

Pro România: Mocioniu Adrian, Neacșu Marian, Nițescu Vlad Alexandru, Puia Gheorghe și Sofronescu Ștefan.

Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia: „Este un moment pe care eu și cred că și orașul îl trăiește. Un moment care arată că o dată la un anumit timp schimbarea vine. Trebuie să facem ca această schimbare să se ducă în direcția bună, să ducă orașul în direcția bună. Eu am câștigat o competiție în care competitorii au fost puternici, spun eu că au fost corecți. A fost o luptă în care cetățenii și-au exprimat o voință, aceea a unei schimbări și aceea a unui pas în față pe care trebuie să-l facem cu toții. Cei care au pierdut au înțeles că trebuie să evolueze, cei care au câștigat au înțeles din greșelile celor care au pierdut. Nu putem sta pe loc, nu putem ține orașul pe loc. Avem nevoie să fim uniți, avem nevoie să lucrăm împreună pentru Slobozia. Eu vă asigur că voi face tot ce îmi stă în putere ca drumul pe care Slobozia va intra de luni să fie drumul corect. Vom avea o abordare cinstită față de competitorii politici, față de colegii din Consiliul Local, vom discuta totul, până la fiecare detaliu și vom lua decizia corectă pentru oraș. Nu vom lua decizii corecte pentru partidele din care facem parte. Vreau ca acest moment, T zero, să fie momentul renașterii acestui oraș. (…) Prezența pimului-ministru al României asigură că relația dintre autoritatea locală și Guvernul României este una solidă și una de sprijin reciproc. Este o mare șansă pentru Slobozia să aibă un Guvern care să ofere sprijin necondiționat. Prezența sa aici are valoare simbolică pentru toți locuitorii acestui oraș.

(…) Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au votat, competitorilor mei care m-au făcut să fiu mai bun, vreau să mulțumesc prietenilor mei, dar vreau să mulțumesc, în următorii 4 ani, fiecărui locuitor al municipiului Slobozia prin faptele pe care le voi face împreună cu Consiliul Local. Aceasta este adevărata mulțumire pe care o putem da cetățenilor, prin faptele noastre. Nu în ultimul rând, vreau să-i mulțumesc soției mele care m-a suportat, care mi-a oferit sprijin necondiționat și fără de care nu aș fi fost aici. Succes consilierilor și haideți să mergem la treabă. Doamne ajută!”

În același context, primarul ales a mai spus că la Slobozia se va construi „cea mai serioasă echipă din Sudul României” și că va face din Slobozia „un mare centru agroalimentar”, responsabilitatea fiind cu atât mai mare cu cât traversăm o perioadă de criză la nivel mondial, Dragoș Soare fiind convins că va veni și un moment economic dificil pe care doar cu înțelepciune și unitate îl vom putea depăși.

Avem nevoie de stabilitate politică și administrativă. Avem nevoie să generăm proiecte serioase pentru următorii 4 ani care să garanteze că Slobozia nu mai are derapaje în dezvoltare. Avem nevoie să accesăm fonduri europene pentru infrastructură, pentru canalizare, pentru extinderea rețelei de gaze, pentru atragerea de investitori în oraș, pentru că nu putem crește baza de impozitare fără noi locuri de muncă și fără taxe și impozite pe care să le plătească noii investitori aduși în oraș care vor veni doar acolo unde este seriozitate, credibilitate, unde este o echipă onestă. Vă garantez că la Slobozia se va construi cea mai seioasă echipă din Sudul României (…) Vom face din Slobozia un mare centru agroalimentar, pentru care vom avea nevoie de sprijinul dumneavoastră. Vrem să atragem fonduri europene pentru dezvoltarea unui <<hub>> agricol foarte puternic în zonă, pentru că doar așa ne putem dezvolta (…) Ne așteaptă un drum lung, anevoios, extrem de greu”, a mai spus primarul Soare.

Pentru a-și arăta susținerea față de primarul ales al municipiului, Dragoș Soare, primul-ministru al României a fost prezent la Slobozia, într-un moment „istoric” pentru liberalii care au câștigat Primăria după 30 de ani de administrație social-democrată.

Ludovic Orban, primul-ministru al României: „Am ținut să fiu prezent la un moment pe care eu îl consider istoric. Am fost de multe ori în campanie în Ialomița și în Slobozia, dar este pentru prima oară când PNL reușește să convingă locuitorii municipiului Slobozia să acorde votul unui candidat de primar, să reușim ca în fruntea treburilor în comunitatea din Slobozia să fie un primar care reprezintă PNL. Prezența mea aici reprezintă în același timp o garanție a faptului că Guvernul pe care îl conduc va fi un partener serios, devotat, un partener care va sprijini proiectele primarului nou ales. Evident că numai resursele locale nu sunt suficiente pentru planurile de dezvoltare ambițioase. În ceea ce mă privește, garantez susținerea cu resurse guvernamentale, de asemenea cu fonduri europene a proiectelor serioase care urmăresc creșterea calității vieții în Slobozia, creșterea calității serviciilor publice, oferirea de noi oportunități pentru locuitorii din Slobozia, prin realizarea de investiții, prin generarea de locuri de muncă, prin creșterea nivelului de viață în municipiul Slobozia. Îi doresc succes lui Dragoș Soare! Va avea în față 4 ani grei, 4 ani de muncă. Pentru noi liberalii este un moment de bucurie, dar înțelegem că atunci când oamenii ne acordă votul, ne acordă încrederea și își pun speranța în mâinile și capacitatea noastră de a transforma administrația care să acționeze în baza unor criterii de performanță, o administrație apropiată de cetățean, care să aibă capacitatea de a duce la bun sfârșit proiecte fundamentale pentru locuitori.”

Petronela MOROIANU

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved