La mulți ani, feteștenilor de pretutindeni!

Aniversăm, astăzi 21 aprilie 2023, 495 de ani de la atestarea documentară a Feteștiului, într-un act emis de domnitorul Țării Românești din acea vreme, Radu de la Afumați.

Legendele spun că numele “Fetești” provine de la „satul cu fete”, unde ciobanii din Câmpia Bărăganului căutau partenere pentru însurătoare, sau de la „moșia fetei” formată din pământurile pe care boierul Dudescu i le-a dat, ca zestre, fiicei sale.

În istoria sa, de la târgul de cereale și animale, Feteștiul a devenit un important nod de transporturi și a fost marcat de evenimente precum: reforma agrară din 1864, participarea la campaniile militare din 1916-1918 și Marea Unire. De asemenea, numele orașului este legat de celebrele Poduri Dunărene, construite de arhitectul Anghel Saligny.

În această zi specială, vă mulțumesc tuturor pentru pentru că faceți din Fetești un loc minunat și plin de viață, o comunitate puternică și unită! Feteștiul se află într-un amplu proces de modernizare, iar eu sunt convins că împreună vom reuși să depășim orice obstacol, astfel încât să construim un oraș mai bun și mai frumos atât pentru noi, cât și pentru generațiile care urmează!

La mulți ani, feteștenilor de pretutindeni!

Vă doresc multă sănătate, fericire și împliniri!

Laurențiu Șonchereche,

primarul Municipiului Fetești


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved