La bălăceală

Dan Elias

Tupeul cu intrarea în nato a ucrainei are și el o limită! Biden i-a tăiat macaroana lui zelenski. Adevărul este că „macaroana” lui avea leziuni de la pian. Gura îi funcționează mult mai bine decât „instrumentul” și asta i se citește pe față. „Arme, tancuri și rachete/ biciclete cu lunete,/ drone, bani și avioane/ să le facem bulioane!/ Deschideți punga nu fiți hoți/noi vă apărăm pe toți!” Cred că aici a mâncat un „n”, dar nu-i o problemă, la ce foame de miliarde de dolari și de ruși are actorașul, i se iartă. „Slavă” să fie, căci slavi sunt și unii și alții, doar noi, europenii, suntem sclavi. Americanii le vând armamentul pe datorie, știind că noi, proștii, o să-l plătim pe bune.

Dar lăsați că nu e rău. Mâncăm noi „hamburgheri”? Mâncăm! Bem „visiki”? Bem! Sugem noi coca? Sugem! Și chiar cu pasiune. Credeți că este ușor să apărăm aceste superbe și neprețuite libertăți!? Unde mai puneți că în curând mă pot declara femeie cu păr pe piept între țâțe. De născut nu știu dacă mai pot naște, nu pentru că am depășit vârsta recomandată, ci pentru că nu mai are cine să mă monteze. Lipsa de montatori serioși este o problemă reală a zilelor noastre. Deja se vorbește despre echipe de țapi special antrenați în acest sens. Doamne ajută! Dar stați! Nu spuneți „Tatăl nostru” în ajutorul gândurilor bune căci este subversiv; ne învață asta mai marele bisericii anglicane. Cică „tatăl” sună patriarhal, adică incorect politic. Așa o fi!? „Tatăl nostru-mamă, sfințească-se genul tău neutru, facă-se operația ta, după gustul matale, cu pantaloni sau cu poale, dar dă-ne nouă păpică și iarbă. Și iartă-ne căci nu știm ce facem! Am lăsat toți descreierații să umble liberi pe străzi și ei ne-au dus în ispită, că și nouă ne place. Amin și n-am cuvinte!”

În această lume în care nevestele se bărbieresc dimineața, iar soții lor își pun părul de pe picioare pe bigudiuri, unde cică raiul pe pământ începe la Cernăuți și zelenski face poze pe Insula Șerpilor, moștenită de la mă-sa, noi ăștia, moi ca mămăliga, suntem cel mai fericit popor. Avem asigurări ferme, de la oameni pricepuți, că vor umbla pe străzi câinii cu … covrigi în coadă și laptele va curge la robinete. Trebuie să facem un singur lucru: ciocul mic, creierul lin și-o să-avem toate din plin. Să nu-ntrebăm nimic; nici de ce umblă răsfățelul cu nevasta după el, nici de ce adâncesc eroii europei canalul bâstroe, nici despre școlile aleșilor (alea pe care au visat să le facă), nici de ce stăm preș pentru toți neisprăviții planetei, nici de ce iau leafă mii de euro slugile politice, nici de ce este examenul de bac un râs și o bătaie de joc, nici de mă-sa, nici de mama …

Am avut ghinionul istoric de-a intra în nato și în uie când treaba s-a-nmuiat de tot. Și am călcat așa de apăsat și de țanțoși în treabă de ne-am stropit din cap pănă-n picioare.

Acum doar ne bălăcim.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved