KAMALA HARRIS, ÎNTRE DEZASTRU ȘI CATASTROFĂ

* Relatare de la fața locului

Președintele României a convocat în ședința specială de celeritate a C.S.A.T. întreg „Guvernul meu” actual, pe toți șefii de partide, pe componenții Grupului Strategic pentru Situații de Urgență cu „comandantul acțiunii” cu tot, pe colonelu’ proaspăt rujat și transferat la „Ochiul și timpanul S.R.L.” precum și alte vedete și elemente reziduale ale Coloniei România. Printre invitații speciali ai ședinței speciale de celeritate a C.S.A.T au putut fi văzuți: prea-corupta Ursula Babel împreună cu Jens Stoltenberg – înainte a-toate vorbitorul de vrute și nevrute al N.A.T.O., Macaron de Élysée venit de la Paris – via Moscova, fără Babette a lui, fiindcă „Babette s’en va-t-en guerre” încă de prin 1959, Boris-zmucitul, catapultat direct din Turnul Londrei la Palatul Cotroceni – via valea Oltului – și fratele de sânge donat al „mareșalului” (Mă)Ciucă – scuze, al Kievului, Володимир Олександрович Зеленський.

Fiindcă o nenorocire nu vine niciodată singură, cea mai cea de onoare (sau oroare, nu știu cum se scrie corect – n.a.) personulitate prezentă fost Kamala Harris, „inteligenta” reprezentantă a „Stars and Stripes”, sosită special pe coadă de mătură cu reacție tip B-21 Raider pentru numărarea refugiaților ucraineni „și de alte naționalități” din Ucraina, ajunși pe pământul „partenerului strategic fără ambasador U.S.A… Marii absenți ai ședinței au fost Mutti Merkel (aflată în retragere cu torțe stinse) și pilangiul pupă-tot, Jean-Claude Junker, pierdut în vreun așezământ special de recuperare psihică… Mare pierdere! Frank Timmermans, invitat și el, n-a putut veni dar a transmis adunării u mesaj prin care cere să se facă economie de căldură ca Occidentul să-l poată nimici pe Țar.

De teama rachetelor răzlețe și a avioanelor ucrainene pătrunse „accidental” în spațiul aerian românesc, în ciuda avertismentului Kremlinului, lucrările s-au desfășurat într-o sală special amenajată a nivelului n+7 al buncărului subteran anti-atomic de sub Casa Poporului din București.

Ca urmare a unor suprasolicitări logoreice asortate cu ușoare glisade alzheimeriene,  Joe Biden, după ce a aterizat la Otopeni a pierdut convoiul oficial de transport și a parcurs drumul Otopeni-Casa Poporului cu autobuzul 783, dar când a ajuns la locul faptei a ratat liftul de coborâre în buncăr și a fost basculat în Piața Universității. Acolo,  cu Alina Gorghiu și „Îngerii lui Charlie” ca gărzi de corp, s-a alăturat locatarilor Grădinii Zoologice din București: Vasilică-Cîțu cu față de împrumut, Adrian Copilu-minune secondat de Iulian Bulai ca secretar privat, Cercelu’ Strein cot la cot cu Ciolacul Parlamentului urmați de nedespărțiții gemeni Cioloș & Barna… și-a asumat rolul de supervizare a demonstrației de sprijin pentru declanșarea urgentă a războiului împotriva Federației Ruse, Chinei, Iranului, Siriei și Coreii de Nord. Pentru asigurarea desfășurării demonstației pro-rezbel, locul Jandarmeriei Române, a fost luat de  „Infanteria stelară” sub comanda lui RoboCop

Scopul întâlnirii din buncăr a avut la ordinea de zi două „chestiuni” strategice urgente, de mare importanță:

– încetarea stării  de alertă din colonie (care ar putea continua printr-o posibilă stare de criză), începând cu 9 martie 2022, ora 00.00 („noaptea, ca hoții”), după doi ani de imbecilizare contaminată cu SARS-Cov-2, de înțepări cu efecte secundare ambalate în saci negri din plastic și urmare a ilegalei stopări de către Putin, în câteva zile, a plandemiei Covid-19 prin invadarea Ucrainei;

– luarea de măsuri urgente pentru posibila declanșare a unei încăierări între Sparanghel Vodă, N.A.T.O. și Putina Federației Ruse.

Pe plafonul sălii din buncăr unde a fost prezentă crema nominalizată se află montat încă de pe vremea când România era suverană un splendid și imens candelabru din aur și cristal de Bohemia produs în Țară. Într-un colț retras, se aflau doi observatori speciali – neoficiali pe dinafară, dar oficiali pe dinăuntru -, care, în pauza de după epuizarea primului punct de pe ordinea de zi au avut următorul dialog ultra secret, pe care vi-l redăm așa cum a fost înregistrat în stenograma ședinței cu mențiunea „Top secret”:

– Am venit aici ca să aflu de la fața locului care este diferența dintre catastrofă și dezastru, dar până în acest moment încă nu am primit răspunsul.

– Vezi imensul și greul candelabru aflat deasupra tuturor participanților la ședință ?

– Da!

– Dacă ar cădea, toți cei aflați la masa discuțiilor ar trece Stixul, ar fi un dezastru… și ar scăpa lumea de ei.

– Bine, bine, am înțeles, dar care-i catastrofa… ?

Catastrofa e că nu cade!”.

Ion MĂLDĂRESCU

ART EMIS ACADEMY

P.S. Supliment la catastrofă: textul prezentat este un pamflet cu gust de cucută.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved