ITINERAMA TRAVEL FILM FESTIVAL SLOBOZIA

Festivalul Filmului de Călătorie „Itinerama” se află la a șaptea ediție, fiind un festival internațional ce a proiectat, de-a lungul anilor, titluri importante din tematica filmului de călătorie, cu premii în festivalurile majore de film din Europa (Locarno, Cannes, Rotterdam): „Păsări călătoare”, „Trei vârfuri”, „Ex-Shaman”, „Mimoze” etc. Anul acesta, festivalul se petrece în București, dar urmează să proiecteze filme la sfârșiturile de săptămână ce succedă datei din București în alte 3 orașe ale României: Brăila, Slobozia (Casa de Cultură a Municipiului Slobozia) și Făgăraș. „Itinerama Travel Film Festival 2020” este un proiect finanțat de A.F.C.N.

Vineri, 1 octombrie, ora 19:00: Human Factors (Dramă | Germania, Italia, Danemarca 2021)

Sinopsis: La agenția de publicitate pe care o dețin împreună, Nina și Jan, un cuplu franco-german, au semnat cu un client nou, influent politic, lucru ce îi obligă să-și înfrunte prioritățile discordante. Ca să scape de escaladarea tensiunilor la muncă, ei își expediază copiii, pe Max și pe Emma, la casa de vacanță de la mare. Dar ceea ce ar trebui să fie un refugiu idilic în afara sezonului ia o întorsătură sinistră, când o misterioasă spargere dă toate lucrurile peste cap.

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 17:00: Robuste (Comedie – Franța, Belgia, 2021, cu Gérard Depardieu).

Sinopsis: Paris, în zilele noastre. Georges este o vedetă de cinema îmbătrânită, în decădere. Aïssei, o luptătoare semiprofesionistă care-și câștigă traiul ca agent de securitate, îi este greu să-și gestioneze viața amoroasă. Când mâna dreaptă și singurul prieten al lui Georges își ia concediu câteva săptămâni, Aïssa este imediat desemnată să-l înlocuiască. Între această tânără gardă de corp și actorul cândva renumit, dar astăzi deziluzionat, începe să prindă rădăcini o legătură neobișnuită.

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 19:30: Ete 85 ( Dramă, Franța-Belgia 2020)

Sinopsis. Când Alexis, un tânăr de 16 ani, se răstoarnă de pe un țărm în Normandia, David, de 18 ani, îl salvează eroic. Alexis tocmai ce și-a întâlnit prietenul visurilor lui. Dar oare visul va dura mai mult de o vară? Vara lui 1985.

Duminică, 3 octombrie, ora 17:00: Window to The Sea (dramă, Spania-Grecia 2019)

Sinopsis: În fața unei vești capabile să-ți schimbe viața, în ciuda sfaturilor fiului său și ale medicilor, Maria (Emma Suárez), o spaniolă în vârstă de 55 de ani din Bilbao, se hotărăște să plece în Grecia împreună cu cele mai bune prietene. Această decizie bruscă o face să ajungă pe insula Nisyros, un mic paradis de pace și liniște unde, imediat, se simte ca acasă. În timp ce explorează frumoasa insulă și îi descoperă comorile ascunse, ea îl cunoaște pe Stefanos și constată că, împotriva atâtor vicisitudini, este îndrăgostită. Ceea ce părea să fie o scurtă evadare din realitate devine curând o nesperată șansă la fericire, în această poveste luminoasă a unei femei care capătă încredere și îndrăznește să trăiască clipa așa cum vrea.

Duminică, 3 octombrie 19:30: Terrible Jungle (aventură, Franța 2020, cu Catherine Deneuve).

Sinopsis: Eliott de Bellabre este un tânăr cercetător plin de inocență care i-a admirat din totdeauna pe marii antropologi. Ca să-și termine lucrarea de diplomă, el se înscrie pentru o prestigioasă bursă la Collège de France, ca să poată studia tribul otopi din Guyana. Dar e greu să-ți creezi un renume când mama ta, Chantal de Bellabre, este detestată de confrați din cauza metodelor sale rasiste și aproape inumane.

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved