Ionel Gae, Gae, președintele Partidului Umanist Social Liberal Ialomița: În mod sigur 99 la sută din foștii membri ai ALDE vor fi alături de mine în Partidul Umanist

  • Scena politică ialomițeană este în continuă mișcare, dispar unele formațiuni, apar altele, la acest capitol amintind Partidul Umanist Social Liberal și

Partidul Pensionarilor. În acest număr al ziarului nostru, un scurt dialog cu domnul Ionel Gae, fostul președinte ALDE Ialomița, în prezent președinte al PUSL Ialomița.

 

– Ați pornit tare! O inițiativă care va deranja lumea bună, ca să spun așa! Despre ce este vorba?

– Da, în zilele de 1 și 2 septembrie a avut loc la Timișoara ședința Biroului Politic Executiv al Partidului Umanist Social Democrat, ședință la care am participat și eu, iar cu această ocazie s-a votat în unanimitate promovarea unei inițiative legislative: confiscarea averilor nejustificate ale tuturor cetățenilor români sau străini care desfășoară activități pe teritoriul României. Această măsură personal cred că trebuia mult mai demult să acționeze ca lege, pentru că după cum s-a văzut după cazurile mediatizate că foarte multe persoane publice …

Sunt și multe nemediatizate, dar prezente…

– Da, sunt și foarte multe nemediatizate, evitându-se aducerea lor în atenția publică, au averi imense și acumulate după funcții care erau plătite în mod normal cu sume mult mai mici decât au acumulat ei ca averi. Este o gură de oxigen care se cuvine bugetului național, care are multe obligații în zona socială, de a asigura venituri pentru pensionari, alocațiile la copii, de a întreține instituțiile de stat în zona de învățământ, în zona sănătății, a administrației.

– Este o inițiativă care sigur va fi apreciată de românii obișnuiți. Pentru asta vă trebuie susținere în Parlament. Cum stați cu reprezentarea acolo și care sunt perspectivele?

– PUSL are reprezentanți și în Parlamentul European, în speță doamna Maria Grapini, dar și în Camera Deputaților, pe doamna Grațiela Gavrilescu, care a fost ministrul mediului și este președinta interimară a partidului, de asemenea pe Steluța Cătăniciu din Cluj, pe Ana Predescu din Brașov. Avem susținere, pentru că avem relație de colaborare, bună zic eu, cu Partidul Social Democrat și sperăm ca după ce strângem semnăturile necesare ajungerii la votul din Parlament această colaborare cu social democrații va avea succes…

– În afară de PSD, din câte știți dumneavoastră, se mai poate negocia și cu alți parlamentari?

– În mod sigur Partidul Umanist va negocia și cu PNL, dar și cu parlamentarii independenți sau neafiliați în așa fel încât să obținem majoritatea de voturi pentru ca inițiativa să aibă putere de lege.

– La nivel județean, care este acum starea de fapt? Nu avem de ce să ne referim, a fost ALDE unde la nivel județean dumneavoastră ați fost vârful de lance, acum PUSL cam cum stă, pentru că vin alegerile…

– Da, se apropie patru tururi de alegeri, europarlamentarele, prezidențialele, parlamentarele și alegerile locale, care pentru noi sunt foarte importante. Vreau să vă spun că Partidul Umanist are o organizare mai specială în sensul că avem un trepied unde sunt trei persoane la conducere la nivel județean, eu sunt președintele partidului, este apoi Ionela Moise, care se ocupă pe partea de organizare și Bogdan Anghelache, care este pe partea de logistică. Toți trei avem studii superioare. Așa sunt organizate toate structurile la nivelul fiecărui județ din țară. Avem un Birou Politic Județean, format din 11 membri, în care eu sunt președinte, nouă vicepreședinți și un secretar trezorier.

– Sigla partidului, calul?

– Nu întâmplător calul este sigla noastră. L-am ales pentru că a fost mereu lângă om și a ajutat omul. Ați văzut de-a lungul timpului, și în războaie, și la muncă, și la plimbare… Calul este iubitor de oameni și a fost permanent în preajma omului. Revenind la organizația județeană, sunt într-adevăr aleșii locali care sunt la ALDE, dar ei au fost în primul rând alături de mine ca președinte și mai puțin ca membri ai unui partid politic, pentru că am reușit să creez o echipă, sudată pe relații puternice, de prietenie, întrajutorare, de sprijin, practic am format o familie. În mod sigur nouăzeci și nouă la sută din acești membri ai ALDE vor fi alături de mine în Partidul Umanist.

– Este prematur să vorbim de un număr exact de membri?

– Nu, nu este prematur, pentru că avem raportări lunare la centru privind numărul de membri ai organizației județene. În acest moment avem 475 de mebri cu adeziune, care au fost și verificați telefonic de către consucerea centrală, pentru că nu poți să vii la alt partid decât cu inima și să spui clar, da, domnule, sunt alături Ionel Gae și vrem să construim o echipă care în 2024 la alegerile locale să facă o figură frumoasă. Avem o excepție când vorbim de aleșii locali de la ALDE, care momentan nu pot pleca pentru că își pierd calitatea de aleși…

– Dar, gândul dumneavoastră este că… gândul lor este tot la Ionel Gae!

– Da, de ce să nu o spunem, cu cea mai mare sinceritate vă pot spune că și ei au nevoie de un partid pentru a putea să candideze, eu am deja o experiență câștigată în domeniul politic și cred că împreună cu mine vor avea mult mai multe șanse de a obține rezultate frumoase în localitățile pe care le reprezintă. Scontăm și pe faptul că Partidul Umanist vine acum pe scena politică pe un mare gol. Știm că la ultimele alegeri generale prezența la vot în Ialomița a fost de 21 la sută, pe penultimul loc în țară, ceea ce nu este normal. Și atunci, noi vrem să-i reprezentăm pe cei 79 la sută, care nu s-au prezentat la vot pentru că probabil s-au simțit nereprezentați de-a lungul acestor partide și atunci umaniștii vin să coaguleze o echipă de echilibru, pentru că este nesar în România în acest moment de mai mult echilibru în tot ceea ce facem, nu numai în politică, ci în toate activitățile pe care le desfășurăm. Eu cred că Partidul Umanist poate să fie a treia cale în politică, să vină pe fondul acestor crize nenumărate la nivel național dar și mondial să aducă soluții concrete pentru a asigura în primul rând populației un nivel de trai cât de cât normal, mă refer la pensionari, la tineret, la copii, observăm că și clasa de mijloc este destul de mult în cădere datorită faptului că au apărut scumpiri masive și inflația este destul de mare și această clasă de mijloc care în orice stat este o forță și de acolo se ridică cei care vor să controleze economia sau să se implice și politic și social în activitatea unei țări, atunci această clasă de mijloc trebuie întreținută. Noi credem că nu s-a mai făcut nimic pentru menținerea clasei de mijloc și nu s-a făcut nimic pentru societățile românești, pentru IMM-uri, cum le spunem, pe umerii cărora au venit și vin în continuare veniturile care merg la bugetul de stat și care mai departe se repartizează pentru plata pensiilor, alocațiilor, pentru sănătate, educație.

– Ca să înlăturăm orice confuzie, vă întreb direct: Partidul Umanist are vreo legătură cu Dan Voiculescu?

– Domnul Dan Voiculescu este în momentul de față profesor universitar, doctor, este fondatorul doctrinei umaniste pe baza căreia acest partid s-a format și pe care o promovăm. Dar, dânsul nu este implicat sub nicio formă în acest partid, nu are nicio funcție de conducere și nici măcar membru al partidului nu este, cum v-am spus, președinte interimar este doamna Grațiela Gavrilescu, dar mai avem și alte nume sonore în Partidul Umanist.

– De exemplu!

– Domnul avocat Daniel Ionașcu, este Mircea Lucescu, antrenorul de fotbal cu rezultate de excepție, sunt mulți oameni care vin alături de noi, în sectorul 5 București îl aveam pe Piedone, renumitul primar care își câștigase o mare popularitate dar din păcate este condamnat, acum omul își face pedeapsa și asta este, nu putem să comentăm deciziile unei instanțe judecătorești, dar este fiul dânsului, Vlad Popescu Piedone, care va concura la Primăria sectorului 5, pentru că urmează să se organizeze alegeri parțiale nu numai acolo ci și în alte zone din țară unde nu mai sunt primari în funcții.

În sondaje cum stă?

– În sondaje Vlad Popescu are 46 la sută, următorul clasat este undeva la 12 la sută, candidatul PSD. Important este că simpatia pe care o avea Piedone în sectorul 5 a transferat-o asupra fiului și sperăm ca acesta să ajungă primar și să mențină ritmul impus de tatăl său, pentru că oamenii au văzut implicare și doresc de la aleșii locali foarte multă preocupare, să le pese de necazurile lor și să le rezolve problemele pe care le au. Să fie mereu aproape de oameni, pentru că de aceea sunt aleși acolo.

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved