Ion Măiță, primarul orașului Amara: „Nu vreau să fiu primarul care întrerupe Festivalul (…) Lucrările de la Grădina de Vară vor fi gata în octombrie 2020!”

 

Lucrările de modernizare a Grădinii de Vară, locul de desfășurare a Festivalului <<Trofeul Tinereții>>, nu respectă graficul stabilit inițial, lucrările fiind devansate din cauza pandemiei de coronavirus. Deși termenul de finalizare a fost depășit, primarul Ion Măiță se arată încrezător și susține că în octombrie 2020 acestea vor fi gata. Mai mult decât atât, în pofida tuturor comentariilor răutăcioase, Festivalul va avea loc, dar în altă locație, și la începutul lunii septembrie.

Pandemia, decretarea stării de urgență au fost chestiuni care nu au ținut de noi, tocmai de aceea, deși s-a lucrat, intensitatea nu a mai fost aceeași. Nu vom putea organiza Festivalul în acest loc, motiv pentru care am făcut mai multe scenarii și după ce am discutat cu toți factorii implicați în organizare am luat decizia că cea mai bună locație este în imediata apropiere a Grădinii de Vară, în zona de sud unde este parcul…în spatele scenei, unde era cabina artiștilor. Anul acesta, Festivalul se va ține în aceleași condiții în care se organizează un concert în aer liber, fără locuri pe scaune. Vom avea scenă, vom avea spațiu pentru concurenți, dar se va păstra distanța socială”, a explicat edilul orașului Amara.

Edilul promite că în curând se vor monta acoperișul retractabil și gradenele și scoate în evidență partea cea mai grea care a trecut, respectiv „construirea structurii de rezistență a obiectivului”.

S-a făcut ce este cel mai important în proiect, partea de structură de rezistență, de turnare a stâlpilor. Mai mult decât atât, spațiul destinat artiștilor este realizat în proporție de 90 la sută, acum se lucrează la arhitectura exterioară și la înlocuirea tâmplăriei. Sunt mulțumit de evoluția lucrărilor, dată fiind situația prin care am trecut și trecem din punct de vedere pandemic. Știu că există nemulțumiri legate de evoluția lucrărilor, dar, repet, au fost chestiuni independente de noi. Dacă nu vor apărea și alte situații cum a fost starea de urgență, eu cred că la sfârșitul lunii octombrie 2020 lucrările vor fi gata. Nu vom putea să organizăm aici ediția de anul acesta al Festivalului, întrucât mai durează și partea de autorizare”, a explicat acesta.

Ediția de anul acesta reprezintă o provocare pentru toată lumea, dar mai ales pentru organizatori, motiv pentru care s-au făcut mai multe scenarii, însă depinde foarte mult și de evoluția pandemiei.

Noi ne facem datoria și am purtat discuții cu toți factorii implicați în proiect, s-a stabilit locația și s-a luat o decizie finală. Săptămâna viitoare se va aproba regulamentul de organizare și funcționare al Festivalului, care va avea loc în ultima decadă a lunii august sau prima decadă a lunii septembrie. Este cel mai longeviv Festival de interpretare a muzicii ușoare românești și chiar ar fi o mare problemă pentru mine, ca om în primul rând, ca să-l întrerupem anul acesta. Nu vreau să fiu primarul care întrerupe Festivalul”, a conchis acesta.

Bugetul Festivalului este de aproximativ 400 mii lei. Acesta se va desfășura cu participarea a maxim 500 de spectatori, așa cum prevede situația de alertă de acum, iar de desfășurarea în bune condiții și păstrarea acestei distanțe se vor ocupa forțele de ordine care vor participa și care vor fi mult mai numeroase de data aceasta.

O particularitate a acestei ediție constă în faptul că la contractarea artiștilor se va prevede în contract o clauză care invocă forța majoră, iar în cazul excepțional în care Festivalul nu va avea loc, aceștia nu-și vor primi banii.

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved