Investițiile în drumurile județene, monitorizate atent de Victor Moraru

 

Prioritatea zero a Consiliului Județean Ialomița o reprezintă modernizarea drumurilor județene. Acesta este și motivul pentru care președintele CJ Ialomița monitorizează îndeaproape lucrările pe cele opt șantiere deschise pentru modernizarea a peste 220 de kilometri de șosele. Aflat într-o scurtă vizită pe tronsonul de la intersecția dintre Țăndărei și Fetești, Victor Moraru ne-a declarat că depune eforturi considerabile pentru ca instituția în fruntea căreia se află să aloce fonduri pentru porțiunile de drum care pot fi reparate și redate traficului rutier. Este și cazul tronsoanelor de pe DJ 212-DJ 201, de la intersecția dintre Țăndărei și Fetești.

Este un drum intens circulat, mai ales că face legătura cu Autostrada Soarelui, astfel că are nevoie de lucrări periodice de întreținere. Acum se toarnă covor asfaltic nou, astfel că vom putea circula în condiții bune în următoarea perioadă”, a declarat Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița prezent pe șantier pentru a vedea cum se derulează lucrările în zonă.

DJ 203F –DN 2C (Grivița) – Smirna – Iazu – Scânteia – Valea Ciorii – DN 21A este unul dintre drumurile județene grav afectate a cărui modernizare este mult așteptată de cetățenii județului Ialomița. Lucrările se află într-un stadiu avansat de execuție și fac parte dintr-un proiect pe PNDL, contractul fiind încheiat în urmă cu 3 ani.

Au fost întocmite procedurile de achiziție publică și acum ne bucurăm de faptul că se lucrează. Constructorul este în grafic cu acest proiect, lucrările fiind destul de avansate, săptămâna aceasta urmând a se apropia cu asfaltul de localitatea Smirna, după care se va merge spre satul Iazu. Acest drum județean are o valoare de 9 milioane de euro, o lungime de 25 de kilometri și intră în categoria drumurilor pe care le-am promis cetățenilor din Ialomița că vor fi modernizate.

Din totalul celor 507 km de drum, la acest moment suntem în lucru la aproximativ 230 de km. Mă bucur tare mult să văd că am ajuns în acest moment în care utilajele efectiv lucrează. Indiferent dacă a fost această stare de pandemie, indiferent că este zi de week-end, noi lucrăm. Am promis că facem drumuri bune pentru ialomițeni și ne ținem de cuvânt”, a precizat Victor Moraru.

Valoarea totală a proiectului este de 47.749.795,27 lei pentru un tronson de 25,804 km de drum.

Săptămâna trecută, reprezentanții CJ Ialomița au organizat o ședință operativă cu responsabilii din cadrul instituției, pe marginea elaborării celui mai important proiect finanțat până acum prin fonduri europene, respectiv modernizarea tronsonului care traversează județul între Călărași și Buzău, pe DJ 306, DJ 102H și DJ 203E, prin Albești – Andrășești – Gheorghe Doja – Crunți – Reviga – Cocora. În cadrul aceleiași ședințe au fost purtate discuții despre evoluția șantierului de pe un alt tronson din nordul județului, DJ 102H, Reviga-Miloșești.

În acest moment, Consiliul Județean Ialomița are 10 proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere din județ, în diferite stadii de implementare și multe alte proiecte de investiții cu alte destinații. Toate se traduc în mii de ore de muncă la CJI. Fără această muncă, investițiile în drumuri mai bune, la fel ca și celelalte investiții, nu ar fi posibile sau ne-am confrunta cu riscul ca întregul program să fie blocat sau chiar oprit”, a conchis președintele Victor Moraru.

Consiliul Județean Ialomița are investiții totale de peste 450 de milioane de lei în modernizarea drumurilor județului.

Petronela MOROIANU


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved