Investițiile în drumuri și poduri pe agenda Consiliului Județean

 

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Ialomița, care se va desfășura azi de la ora 15 în Sala Europa, se află câteva proiecte de mare interes privind infrastructura de drumuri și poduri a județului Ialomița.

Incepem cu trei investiții în reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, investiții care în final vor aduce un plus de confort locuitorilor din zonele respective, dar mai ales un plus de eficiență în activitățile economice ale județului dacă avem în vedere faptul că ele fac legătura cu județele vecine (și nu numai) Brăila, Călărași și Ilfov. Vă prezentăm date sumare privind aceste investiții.

Începem cu proiectul „Modernizare și reabilitare DJ 212 (limită județ Brăila – Luciu – Mihail Kogălniceanu – intersecție DN 2A, intersecție DJ 201 Lăcusteni – Platonești – Movila – Fetești”. Face legătura între partea de Est de la Nord la Sud a județului și are o lungime totală de 44,98 kilometri. Porțiuni din acest drum au fost reabilitate și modernizate în perioada 2009-2013. Noua investiție este necesară datorită faptului că porțiunea de drum Luciu – Mihail Kogălniceanu este într-o stare precară, dar mai ales pentru că normativele pentru traficul înregistrat pe acest drum impune o reabilitare la un interval de șapte ani. În consecință, va fi modernizată porțiunea de drum dintre Luciu și Mihail Kogălniceanu și reabilitate celelalte porțiuni.

Al doilea proiect este ”Modernizare DJ213A (Limită judeţ Călăraşi – intersecţie cu DJ201 (Mărculeşti), intersecţie cu DN2A ( Bucu) – Scânteia – intersecţie cu DN21”. Străbate județul de la Sud la Nord și are o lungime de 31 kilometri pe raza județului. Porțiunea Bucu – Mărculești a fost modernizată în perioada 2018-2019. Așadar, proiectul vizează modernizarea a 26 de kilometri de drum, respectiv Bucu – Scânteia și Mărculești – Perișoru (drum de pământ). De notat că prin modenizarea acestor drumuri se facilitează tranzitul de mărfuri către și dinspre județele vecine, dar mai ales accesul mai rapid la Autostrada București – Constanța pentru locuitorii din zonă.

În fine, al treilea proiect: ”Modernizare DJ 101 B: Limită județ Ilfov – Rădulești”. Este vorba de o porțiune de 3,24 kilometri, parte componentă a drumului județean Limită județ Ilfov – Rădulești – Maia – Adâncata – Intersecție DN1D, drum de 19 kilometri pe teritoriul județului Ialomița.

În ședința de luna trecută consilierii județeni au aprobat hotărâri pentru trei poduri aflate în jurisdicția Consiliului Județean. În ședința de azi, sunt incluse alte două proiecte privind reabilitarea podurilor.

Proiectul ”Reabilitare pod peste râul Prahova la Adâncata pe DJ 101 B”. Conform ultimelor expertize, se află într-o stare tehnică nesatisfăcătoare. Experții au prevăzut lucrări de reabilitare constând în consolidarea infrastructurilor, consolidarea tablierului prin refacerea consolelor de trotuar și a grinzilor de parapet, precum și repararea grinzilor.

Proiectul ”Reabilitare pod peste canal de irigații la Movilița pe DJ 302” are și el parte de aceeași concluzie a experților: stare tehnică nesatisfăcătoare. Lucrările de reabilitare vor consta în consolidarea infrastructurilor, consolidarea structurii de rezistență a tablierului prin execuția plăcii de suprabetonare, refacerea consolelor de trotuar și a antretoazelor transversale pe reazeme.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved