Investiție de 500 de milioane de euro pentru realizarea Drumului Expres TransRegio, care trece și prin Ialomița

Săptămâna trecută, la Brăila, Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, a semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres TransRegio Galaţi – Brăila – Slobozia (Ialomiţa) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Călăraşi), alături de președintele CJ Brăila, Francisk Iulian Chiriac, președintele CJ Galati, Costel Fotea și administratorul public al județului Călărași, Bogdan Mihai. La acest eveniment au participat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Culturii Lucian Romașcanu și europarlamentarii Mihai Tudose și Dan Nica.
Proiectul privind Drumul Expres TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu reprezintă cea mare mare investiție din județul Ialomița, bazată pe alianța administrativă a patru județe (Galați, Brăila, Ialomița și Călărași) ce au ca scop implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport în zona de Est și Sud a țării.
Drumul TransRegio are o lungime estimată de 150 de kilometri, investiția totală fiind evaluată la aproximativ 500 de milioane de euro.
Noua șosea de mare viteză va face conexiunea orașului Slobozia cu Galați și Brăila, cu Autostrada Soarelui (A2) și apoi cu Dunărea, via Călărași.
“Sunt convins că acest parteneriat administrativ, început de anul trecut, va duce la dezvoltarea regiunii noastre și reprezintă o oportunitate de a menține județul nostru conectat la marile rețele de transport.”, a declarat Marian Pavel, pre
ședintele Consiliului Județean Ialomița.

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved