Între moarte și viață

Dan Elias

Căutați pe net cuvântarea din urmă cu câțiva ani ținută de Erdogan la Davos și veți constata că știa ce se va petrece cu occidentul și le-a spus în față că poporul turc nu va accepta niciodată politica de manipulare a unor dezaxați.

Erdogan nu se închină nici la americani și nici la ruși. El își apără cetățenii și reușește să îi țină departe de exagerările unei religii la fel de nobilă ca a noastră. Nu știu cum și de ce, dar Erdogan este un prieten al poporului român, iar în contextul în care noi am scuipat pe toate prieteniile din jur, asta e mare lucru.

O să vi se pară că-i ridic osanale doar dacă v-ați lăsat manipulați de presă și de așa zisele „canale oficiale”, în loc să vedeți ce se petrece în jurul nostru cu propria voastră minte. Sigur că Erdogan este incomod și pentru biden și pentru ursula care-a speriat pendula. El nu sare cum sare al nostru să aplaude orice pârțâit al occidentului. Nu zice „da, să trăiți!” înainte să știe măcar despre ce este vorba. Erdogan este singurul din nato care nu a căzut leșinat de extaz în fața dansului la bară a lui zelenski. (Dacă ați uitat cine conduce cruciada europeană împotriva lui putin, în maiou și pielea goală, revedeți clipul din 2016 cu actorașul nostru cel de toate zilele, cum cânta el fericit la pian .. cu penisul! Mă gândesc serios să propun biroului electoral ca la viitoarele noastre alegeri de președinte, candidații să dea și ei o probă .. la pian. Poată că astfel ne vor lăsa, știți voi cine, să ne punem singuri șeful de stat.)

De ce scriu aici toate acestea? Din două motive. Primul este acela că invidiez poporul care are un astfel de conducător, în condițiile acestui prezent de rahat, plin de slugi și de milogi jalnici.

Al doilea motiv este de a întreba comunitatea internațională când va face un plan de reconstrucție a zonelor afectate de cutremur în Turcia, dar și în Siria. Că în ucraina sunteți gata să o refaceți „la cheie”, doar atât; să-i omoare pe ruși. Sau nici nu vă trece prin minte?

Tragedia cutremurului este una a planetei. Orașe întregi vor fi abandonate definitiv. Milioane de oameni plâng acum, dar viața își va face loc prin oceanul de tristețe; și atunci? Suntem toți datori să ajutăm acești oameni, nu numai să le plângem de milă din fotoliu, în fața televizoarelor. Pentru ură și moarte am găsit bani și arme. Ei ne trag șuturi în fund și noi le pupăm cizmele și le creștem copiii. Să o facem și pentru dragoste și pentru viață. Atâtea zeci de miliarde de euro și dolari s-au dus pe apa sâmbetei doar pentru orgolii și lăcomie. Și chiar fără să ne întrebe nimeni, de parcă ar fi fost banii lui mă-sa! Chiar să nu putem face mai mult pentru semenii noștri?

De un an de zile ne comportăm ca niște animale, puși de mai marii acestei lumi. Oare ne mai putem întoarce vreodată la dragoste, la prietenie și la umanitate!?

P.S. Eu unul n-o mai suport pe maia sandu! Se vaită că-i ia „țara” un grup de bețivi trimiși de putin, pentru că așa i-a spus ei zelenski! Mai bine s-ar duce prin „țară” să vadă cum trăiesc cetățenii ei și cum vorbesc despre ea. Când habar nu ai pe ce lume trăiești, nu te faci președinte! Și ea și zelinski trăiesc o minciună periculoasă pentru toată planeta!

Haideți, să ne trezim!

P.S. ..la P.S. Americanii și canadienii s-au pus pe baloane și ozn-uri! Nici-un zmeu nu mai este în siguranță! Nebunia urii a pus stăpânire pe mințile lor. Rațele sălbatice și cocorii zboară cu un steag alb legat de coadă; „Nu v-am spus eu! Specie nenorocită!”

Ultimul P.S. Televiziunea națională, o colcăială de șerpi politici și amante subțiri, trăiește într-un comunism al audiovizualului. Îi doare la bască de banii pe care îi cheltuiesc, pentru simplul motiv că sunt de la mine și de la tine, nu de la ei. În fiecare an toacă milioane de lei cu această mascaradă numită „eurovizion”. Măcar dacă ar fi vorba de muzică, dar nu e. Se vor moderni și nu sunt decât maneliști cu ifose simfonice. Băiețelul care a „câștigat” selecția nu cânta, doar tușea săracul, fiind probabil gripat. Mi-e rușine, dar iată ce cred eu; dacă despre Bolero se spune că este expreia muzicală a unui act sexual, atunci scremutul bâlbâit al împricinatului nu poate fi mai mult decât onanism de cea mai pură speță. Doamne ferește! Doamne ajută! Asta înseamnă să nu-ți iei medicamentele la timp!

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved