Întâlnire la Amara între jurnaliștii de azi și jurnaliștii de mâine

În perioada 13-15 septembrie, MediaTin Ialomița a implementat, la Amara, activitatea „Mass-media și rolul ei”.

Prima zi a fost dedicată consolidării și coeziunii grupului și exercițiilor de ice-breaking.

Ziua a doua a reprezentat oportunitatea întâlnirilor dintre elevii ialomițeni și reprezentanți din presa centrală și locală.

Dan Arsenie a debutat în presă în 2006 și de-a lungul timpului a scris pentru publicații precum Evenimentul Zilei, Prosport, Yahoo News România, realitatea.net, greatnews.ro. Dan Arsenie a vorbit elevilor ialomițeni despre rapiditatea și oportunitățile deschise de online pentru domeniul presei și despre algoritmii din spatele motoarelor de căutare și rețelelor de socializare.

Eugen Cișmașu este un jurnalist specializat în presa de investigație, satirică și de eveniment extern, lucrând la nivel național pentru România Liberă, Academia Cațavencu, Adevărul Holding sau Mediafax, dar și la nivel local pentru pentru Mesagerul de Urziceni, Barikada.ro, Radio Campus și Radio Sud Est Slobozia. Eugen Cișmașu a făcut o incursiune în activitatea sa jurnalistică, a vorbit despre jurnalism ca stare de spirit și, la cererea participanților, a încercat schițeze portretul jurnalistului de calitate.

Următorul invitat, Adrian Panait de la Ziarul Independent a optat pentru un dialog bazat pe întrebări și răspunsuri cu tinerii, făcând referire la viața dintr-o redacție de ziar, știrile care apar în ziar și relația cu cititorii.

Ziua de lucru s-a încheiat cu prietenii de la Radio Campus Slobozia, care au pregătit o surpriză participanților și au organizat un studio ad-hoc unde s-a înregistrat un podcast cu elevii ialomițeni în prim-plan.

Vineri, 15 septembrie, participanții au primit vizita doamnei Clementina Tudor, manager al Centrului Cultural „Ionel Perlea” și corespondent Radio România Actualități. Prezentarea a fost interactivă, tinerii fiind curioși de activitatea de corespondent și de știrile pe care un ziarist le pregătește.

Activitatea s-a încheiat cu o sesiune de evaluare și o poză de grup.

La finalul întâlnirii, Emil-Marian Cocriș, președintele Asociatie Egal Acces, a declarat pentru ziarul “Ialomița”: “Zilele acestea am adus in fața tinerilor oameni de presă cu o lungă experiență în branșă. Sper că ideile, sfaturile și sugestiile invitaților vor deveni repere pentru tinerii noștri participanți, atât in viața personală, cât și in tentativa de a-și construi o carieră prifesională.”


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved