Întâlnire cu scriitorii buzoieni la Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița

În cadrul Salonului Anual de Carte, la Sala Arcadia din incinta Centrului Cultural ”Ionel Perlea” Slobozia, a avut loc întâlnirea cu scriitorii buzoieni/râmniceni și cu publicațiile acestora. Alături de aceștia s-a aflat și domnul Sorin Burlacu – manager al Biliotecii ”Vasile Voiculescu” din Buzău, care a adresat mulțumiri Bibliotecii Județene ”Ștefan Bănulescu” Ialomița pentru invitația la eveniment felicitând totodată pe toți scriitorii(buzoieni și ialomițeni) prezenți în sală. În semn de prețuire, acesta a dăruit o carte bibliotecii, intitulată ”Niciodată pentru totdeauna” scrisă de o elevă de clasa a IX-a din Buzău – Ioana Cîmpeanu, mărturisind că, începând din acest an, Biblioteca Județeană ”Vasile Voiculescu” din Buzău si-a propus ca vizita scriitorilor buzoieni să facă parte ca acțiune distinctă în cadrul manifestărilor organizate la Salonul Anual de Carte.

Evenimentul a continuat cu intervenția primului invitat, scriitoarea Valeria Manta Tăicuțu care a vorbit despre romanul satiric ”Îngerii S.A”, apărut anul trecut, și despre volumul de poeme ”Marea Sarcastică” , apărut anul acesta. În prezentarea volumului de poeme ”Marea Sarcastică” a adus completări domnul Nicolae Teoharie, scriitor ialomițean, spunând în recenzia pe care acesta a făcut-o asupra cărții, numită ”Invitație la viață”, că poezia Valeriei Manta Tăicuțu este o poezie asumată(…). În volumul de față nimic nu este moralist. Poeta nu acuză, nu dă sfaturi, nu creează premizele unor conflicte sau acceptări.

Cel de-al doilea invitat, scriitorul Stan Brebenel a prezentat publicului volumul IV- o antologie a liricii feminine românești și volumul V- o antologie a poeților boemi români, ambele aparținând ciclului ”Șlefuitorii de cuvinte”, fiind urmat de scriitorul Nicolai Tăicuțu care a vorbit despre volumele ”Balansoar”, ”Cum să mai scapi încă o zi” și ”Interior de lumină aparentă”, apărute la editura Editgraph.

”Nu ești din povestea aceasta” și ”Pierduți în Siberia” s-au numit cele două publicații prezentate de scriitorul Tudor Cicu. Despre romanul ”Pierduți prin Siberia”, autorul a mărturisit că-i un roman istoric care reliefează scene de război.

Poetul buzoian Teo Cabel a prezentat publicului volumele ”Prezențe literare”- editura Neuma și ”Obiect în plutire” – editura Editgraph, din care a dat citire câtorva poezii.

Întâlnirea literară a mers mai departe cu Sorin Călin, autorul volumelor ”Omul de tinichea. Vremea Călinilor” și ”Proporții pretențioase.Vremea Călinilor”, ambele publicate recent la editura Editgraph. Pe lângă cele două cărți, acesta a vorbit publicului și despre cele două reviste buzoiene ”Spații Culturale și ”Literadura”, reviste care și-au propus să promoveze literatura.

După prezentările de carte, scriitoarea ialomițeană Florentina Loredana Dalian, prezentă la eveniment, a adăugat un mesaj de mulțumire prietenilor scriitori din Buzău, felicitându-i pentru întreaga activitate literară.

Finalul i-a aparținut doamnei Elena Balog-manager al Bibliotecii Județene, care a mulțumit tuturor pentru prezență, invitându-i în continuare să se alăture acțiunilor culturale cuprinse în programul Salonului Anual de Carte!

Vali Șerban,

documentarist Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved