Ing. Vasile Berbecel

Vasile Berbecel, unul din cei mai cunoscuți ingineri agronomi ai județului Ialomița, dar și în țară și peste hotare, a plecat dintre noi să privească de sus satul Smirna, care la consacrat rămânând în agricultura românească din 1977 și până azi în fruntea clasamentului celor care cultivă pământul.

După 1989, după ce toate CAP-urile împărțeau zestrea spre desființare, impulsionați de inginerul Vasile Berbecel oamenii satului care au fost alături de el peste treizeci de ani, l-au ascultat și nimic din fostul CAP nu s-a aruncat pe apa sâmbetei. Aceiași oameni, tot satul de data asta, societatea comercială „Ceres Smirna”, care funcționează și azi, au numai rezultate notabile cu nivel optim de exploatare, cu irigații, sector zootehnic și beneficii pentru toți. Satul Smirna este acum unul cu oameni care se mândresc cu averea lor și care regretă dispariția acestui mare și devotat om.

Inginerul Vasile Berbecel a fost un om modest, prieten cu toți, un familist desăvârșit, dar mai cu seamă un bun profesionist, pentru care este regretat de toți cei care l-au cunoscut.

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved