Încep lucrările de reabilitare a rețelei de apă și canal în Fetești

 

Luna aceasta vor fi demarate la Fetești lucrările de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă și de extindere a sistemului de canalizare menajeră. Valoarea obiectivului de investiții este de 11.789.840 euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene obținute de Raja Constanța.

Reabilitarea rețelei de alimentare cu apă se va face preponderent în cartierul Fetești-Gară și parțial în cartierul Coloniști, iar extinderea rețelei de canalizare se va face în cartierele: Fetești-Oraș, Buliga, Fetești-Gară și Vlașca.

Laurențiu Șonchereche, primarul Municipiului Fetești, s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentanții operatorului regional de apă și cu cei ai firmei care va realiza aceste lucrări unde au pus la punct toate detaliile privind acest obiectiv.

Edilul urbei a precizat că își dorește să reducă disconfortul locuitorilor generat de aceste activități și că vrea ca municipalitatea să aibă un control cât mai eficient asupra calității lucrărilor. În acest sens s-a stabilit că se va interveni etapizat, pe cel mult trei străzi și numai după finalizarea acestora se vor putea deschide alte zone de lucru, procedurile fiind similare până la încheierea proiectului.

Nu sunt de acord să transformăm orașul într-un șantier. Pentru a se introduce conductele de apă și canalizare vor interveni pe maxim trei străzi, iar la final, operatorul regional este obligat să aducă strada la stadiul inițial, adică să o compacteze cu piatră. Numai după ce reprezentanții din Primărie sau dirigintele de șantier vor constata că totul este în regulă și că s-au respectat termenii înțelegerii, abia atunci vom da drumul altor lucrări”, a precizat primarul Laurențiu Șonchereche.

Primele săpături vor începe în cartierul Fetești Oraș, pe strada 9 Mai și pe strada Muncii.

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved