Incendiu de proporții la Horia

Forțe de stingere din din două județe au acționat în dimineața zilei de 5 aprilie pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o rezervă de furaje aprinsă în câmp, în satul Horia din comuna Axintele, în raionul de competență al ISU Călărași, care, din cauza arderii foarte mari a solicitat în sprijin și forțe de la ISU Ialomița. Un echipaj cu o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni s-a alăturat intervenției în jurul orei 5:30, prioritatea fiind menținerea flăcărilor departe de comunitate și de pădure, concomitent cu lucrul la localizarea și lichidarea incendiului.

Luni toată ziua și în cursul nopții s-a acționat neîntrerupt cu forțe conjugate de pompieri militari de la ISU Ialomița și ISU Călărași, precum și de la autoritatea locală Axintele. La acțiune a participat o forță umană formată din 15 cadre militare și 4 lucrători din comună, 2 autospeciale pentru stingere, o cisternă cu apă și un buldoexcavator. Focul a înghițit o șiră de baloți de aproximativ 50 metri lungime, 4 metri înălțime și 10 metri lățime. Pompierii au reușit menținerea arderii în perimetrul rezervei de furaje, împiedicând extinderea flăcărilor.

Misiunea a continuat și pe parcursul zilei de marți.

 

 


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate