Înainte de tribut

 

Dan Elias

Problema în „țara” de dincolo de Prut nu este rusia, ci maia sandu! Prietena ei, fosta prim-ministru, declara cu un zâmbet idiot pe buze că demisionează pentru că pe ea o susținea uie și ioropa, dar că nu a avut sprijinul poporului. (Presa românească îi întreabă despre criza inventată din .. „țara” lui maia pe tomac, bogdan chirieac sau radu tudor!! Te prinde râsul! Tomac este un nimeni absolut, un ins inventat de băsescu, unul din miile de politicieni fabricat din gloata analfabeților și al celor fără un loc de muncă! Iar la ceilalți doi se vede pe .. limba lor ce sunt! Tot pe ăștia să stau să-i ascult!?)

Domnișoara maia sandu s-a speriat probabil de un șoricel, a sărit pe birou și s-a dedat la istericalele corespunzătoare. O să-i treacă. O să-i treacă atunci când o să i se spună .. să-i treacă. Dar cetățenii?

Este inadmisibil să te hlizești la străini și să-ți tratezi poporul ca pe un dușman. Asta e o boală pe ambele maluri ale Prutului. Ne-a intrat în sânge să fim slugarnici pentru fiecare dolar amărât pe care ni-l flutură occidentul în fața ochilor și în schimb, să ne batem joc de ai noștri!

La mitingul organizat împotriva domnișoarei se strigau lozinci numai în limba română. Asta nu a oprit presa românească să declare la unison că manifestația era .. pro rusă! Acum, maia sandu cere arme antiaeriene să se apere de .. nu știu de cine vrea ea să se apere, dar împotriva rușilor „poporul” ei nu o să lupte niciodată. Priviți și ascultați relatările presei de acolo și o să constatați că o mare parte dintre cetățeni îi așteaptă, la o adică, pe ruși ca pe niște eliberatori. Haideți să nu ne mai mințim! Aici am ajuns. Proiectul occidental „maia sandu” nu numai că este un eșec total, dar este și un pericol pentru noi toți! Nimeni nu se gândește la bunăstarea oamenilor, singura soluție pentru liniște socială și pace.

Pianistul”, prietenul și sfătuitorul maiei sandu, mai scuipă o dată pe România. După modelul creștin, noi ne ștergem cu grație și vrem să întoarcem și celălalt obraz, dar surpriză! Nu mai avem ce întoarce! Am tot întors. Suntem numai scuipat din cap până la picioare. „Răsfățelul” face ce vrea mușchii lui pentru că este prieten cu cine trebuie, dar și pentru că în conducerea noastră s-au strâns la un loc toți fătălăii pământului! Nu numai că bâstroe va fi săpat cât de adânc vrea el, dar o să-i pupăm și mâna, mulțumiți că ne lasă Delta și nu ne pune să-i plătim și tribut! Asta e! Trebuie să ne învățăm cu „noua ordine mondială” și să facem ciocul mic. Noi am ales să fim hliziții europei. Așa arată viitorul la care se face că lucrează clasa noastră politică!

Abia aștept viitoarele alegeri! Dacă nici acum nu realizăm dezastrul în care ne-au adus acești neica-nimeni pe care i-am votat la primării, consilii județene, parlament și președinție, atunci să fim iubiți! Mergem mai departe cu partidul unic psdnl, invenția adormitului de la cotroceni, invenție menită doar să îi asigure lui liniștea la schi.

Liniștea asta este glasul morții, al rușinii și al slugărniciei!

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved