În sfârșit, pe 8 februarie, din nou la școală!

 

Klaus Johannis a dat undă verde copiilor să meargă la școală

Începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor vor merge fizic la școală. Se va ține însă cont de contextul epidemiologic din fiecare localitate și în fiecare școală se vor lua măsuri stricte. În consecință, în localitățile cu puține cazuri de COVID-19, scenariul verde, toți copiii merg la școală, de la grădiniță la liceu. În localitățile din scenariul galben merg la școală copiii de grădiniță, cei din învățământul primar și clasele a VIII-a și a XII-a. În localitățile din scenariul roșu merg fizic doar copiii de la grădiniță și cei din învățământul primar, restul fac cursuri on-line. În localitățile carantinate, toată lumea stă acasă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că mai sunt unele detalii organizatorice care vor fi însă clarificate rapid printr-un ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, ordin care va fi făcut public în foarte scurt timp.

Există însă și câteva situații în care elevii vor rămâne să învețe în sistem online. Vorim aici despre copiii care au contraindicații medicale pentru prezență fizică, cei care au aparținători în familie care au vulnerabilități medicale, certificate ca atare, care prezintă simptome sau situația în care profesorii prezintă vulnerabilități sau simptome.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved