În apărarea deținutului politic Liviu Dragnea (VIII)

PROSTIA și URA nu au granițe ideologice sau administrative. Ele s-au manifestat și se vor manifesta întotdeauna într-un anumit procent. Sunt încă patentate în mediul politic de slujitorii extremiști ai „cauzei” comuniste, capitaliste, neo-marxiste, progresiste etc.

Având germenii în perioada în care România avea ca Președinte un fost informator al Securității comuniste, URA a atins apogeul în perioada 1017-2019, perioadă în care liderul pesedist Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare pentru… nimic. Paradoxal sau nu, pensiile fuseseră majorate cu 60 la sută, salariile medicilor ajunseseră la un nivel decent și la alte milioane de oameni calitatea vieții era mult mai bună.

În legătură cu PROSTIA și URA voi reda declarațiile tembele a doi indivizi (un procuror comunist și un deputat „capitalist” de dreapta) făcute la un interval mare de timp și mai ales în „timpuri” diferite: Februarie 1989 și Martie 2021. Aceste declarații ne arată că oricând, oriunde și în orice fel de societate se găsesc oameni fundamental proști (indiferent de câtă carte au învățat) închistați ideologic (indiferent de regimul politic) și, mai ales, condiție obligatorie, încărcați cu URĂ, foarte multă URĂ la… purtător.

Prima declarație a fost făcută în luna februarie 1989, în plin „comunism biruitor”, dar care se va prăbuși numai câteva luni mai târziu. Un procutor din Procuratura Generală a României aflat într-o amplă anchetă în județul Ialomița (anchetă care mă viza direct voi explica mai jos) se adresează astfel contabilului șef de la CAP Munteni Buzău: „Mă, nenorocitule! Voi știți că voi (n.n. se referea la cooperatori) ați mâncat grâul minerilor din Valea Jiului?”.

A doua declarație a fost făcută în plin capitalism românesc încăput pe mâinile unei alianțe zice ea „de dreapta”, PNL și USR. Fac o paranteză. În PNL majoritari sunt fostele slugi pedeliste ale informatorului Securității comuniste, pe numele său Petrov Băsescu. Aceste slugi, cu partidul lor cu tot, s-au culcat într-o seară „de stânga” și s-au trezit dimineața „de dreapta”, la ordinul Securistului Informator. Aliații peneliștilor sunt useriștii, care, vezi Doamne, vor să salveze România. Momentan, o distrug, o îngroapă în gunoaie fizice și morale și se ceartă cu… aliații.

Dar, să redau decalarația tembelă făcută pe data data de 1 Martie 2021 în Parlamentul României de către un deputat (userist sau penelist, nu contează, tot o apă și-un pământ) cu ocazia dezbaterii Bugetului pentru anul 2021: „Voi vorbiți de mărirea alocațiilor pentru copoii? Păi, fostul vostru președinte se află la pușcărie deoarece a furat banii copiilor din Teleorman”. Bietul emul al procutorurului comunist m-a făcut să tresar. Acuzația semăna izbitor, ca minciună, ca imbecilitate și ca URĂ cu ceea ce a reușit un idiot să spună în urmă cu 32 de ani: niște cooperatori, care munceau din greu pe câmp și umpleau silozurile țării cu produse agricole iar lor li se dădea anual (prin hotărârea celui mai idiot) 150 de kilograme de grâu și 150 kilograme de porumb, mâncasesră grâiul minerilor din Valea Jiului!

Revin. Pentru ancheta de mare amploare care se desfășura în județul Ialomița nu erau vinovați nici contabilul șef și nici cooperatorii. Eu eram vinovatul și anchetatul principal. Ei erau doar victimele. În primăvara anului 1988, înainte de noua recoltă au rămas fără grâu la Brutăria CAP-ului, alimentată de fiecare cooperator din „enorma” cantitate de 150 kilograme de grâu, din care mai opreau și pentru… colivă. Exact în aceeași perioadă, un alt CAP, din comuna Grindu, nu mai avea soia pentru FNC-ul propriu. În calitatea mea de Director General al silozurilor din Ialomița, am fost rugat de președinții celor două CAP-uri să le împrumut, până la recolta următoare, 50 de tone de grâu pentru brutărie și 50 de tone de soia pentru FNC. Am făcut greșeala să accept rugămințile celor doi președinți (Nea Mircea și Nea Ghiță, Dumnezeu să-i odihnească), dar am făcut și prostia să-i scriu un bilețel, pentru aprobare, șefului Bazei de Recepție Sărățuica. Eu uitasem episodul, dar, spre sfârșitul lunii ianuarie 1989 un „binevoitor”, salariat la sediul central din Slobozia, a găsit bilețelul în biroul șefului Bazei de Recepție Sărățuica. În numai două zile, bilețelul meu a juns pe biroul puternicului și primitivului lider comunist Emil Bobu. Scandal mare, la nivel mare. Iată ce fac unii cu „fondul de stat” (care era intangibil) fără repartiție de la Centrala din București! Crezând probabil că am golit în felul acesta câteva silozuri, Emil Bobu a trimis în Ialomița două comandouri la un nivel demn de rangul său: un comandou format din cinci ofițeri de la „economic”, conduși de însuși șeful Poliției economice pe țară, colonel Baciu, iar un alt comandou format din cinci procurori de la Procuratura Generală, conduși de adjunctul Procurorului General al Republicii.

Era la începutul lunii februarie 1989. Au fost pentru mine două săptămâni cu anchete și acuzații de coșmar, iar ulterior mult timp am avut parte de nopți cu visuri de coșmar. Mă jucasem cu 100 de tone de grâu și soia din „fondul de stat”. Mi-a trecut glonțul pe la ureche. În acei ani, temutul Dincă ziz și Ion Te-leagă, arestase doi ingineri agronomi pentru greșeli mult mai mici.

După revoluție, nu am crezut că se pot aresta oameni care sunt pur și simplu nevinovați. Nu am crezut că mărșăluitorii pentru dreptate vor striga pe străzi sintagma cu origini naziste „Ciuma Roșie” adresată unui partid care câștigase alegerile cu 47 la sută. Nu am crezut că PROSTIA și URA ideologică mă vor pune în situația să aud și să rememorez declarațiile tembele ale ideologilor comuniști de acum 32 de ani.

Cooperatorii din Munteni Buzău nu au mâncat grâul minerilor, cele două salariate de la Direcția Copilului Teleorman care au lucrat un timp la sediul de partid nu au mâncat din porția copiilor, Liviu Dragnea nu a furat banii copiilor din Teleorman, primarul Klaus Iohannis în zilele și săptămânile în care făcea muncă de partid la sediul PNL București nu a furat banii salariațiilor de la Primăria Sibiu, miile de funcționari publici care vor participa în toamnă la congresele PNL-ului și USR-ului nu vor fura banii țării timp de trei zile. Toți au desfășurat și desfășoară activitate de partid, care este osatura democrației. Dintre toți aceștia, doar Liviu Dragnea zace nevinovat în pușcăriile capitaliste.

Constantin POPA


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved