În apărarea deținutului politic Liviu Dragnea (VI)

Săptămâna trecută, lui Liviu Dragnea i s-a respins, din nou, eliberarea înainte de termen, un drept pe care legea îl acordă în anumite condiții până și violatorilor și criminalilor. Mai greu însă cu DEȚINUȚII POLITICI capitaliști. A fost întrebat dacă mai susține că este nevinovat. Voiau să știe dacă s-a … reeducat. Așa erau întrebați preoții (și nu numai) în închisorile comuniste: dacă rămân sau nu atașați de credința lor. Despre reeducare, am auzit, se vorbea prin anii ’50.

Ura revărsată asupra acestui om și asupra PSD-ului în perioada 2017-2019 este fără egal în perioada post revoluționară. Nu voi uita niciodată hoardele de extremiști care mărșăluiau pe străzi și strigau o sintagmă cu origini naziste: Ciuma Roșie, Ciuma Roșie… Din peisaj mai lipsea Zelea Codreanu. Cu asemenea propagandă au ajuns la putere. Iar Liviu Dragnea, omul care împreună cu PSD a scos din umilința sărăciei milioane de români, iar la alte milioane le-a îmbunătățit substanțial calitatea vieții, trebuie reeducat, trebuie umilit, batjocorit și ținut cât mai mult în închisorile capitaliste.

Aceste cuvinte sunt scrise de un om care nu a fost niciodată în PSD și care timp de zece ani a fost adversarul politic al PSD-ului în calitate de Președinte al Organizației Județene Ialomița a Partidului Democrat. Această revoltă o simte un om care a lucrat zece ani ca Director General zonal la două mari firme cu capital american (un fond de investiții și o mare multinațională) și în care m-am simțit respectat atât moral cât și material.

Votez oricând capitalismul, cu bunele și cu relele lui. Nu pot vota însă „Dreapta Românească”. Aceasta a avut ca simbol timp de zece ani pe un fost informator al Securității comuniste: Petrov Băsescu. Informatorul a fost și Președintele României. Pentru această „onoare” pe care a revărsat-o asupra noastră îi vom plăti, pe viață, întreținerea unei vile „în Primăverii”, mașină și pază SPP, indemnizație lunară pentru funcționarea Biroului de fost Președinte, pensie de fost Președinte. Plus casa cu o suprafață enormă din strada Mihăileanu, luată cu japca de la Primăria Capitalei.

Și, pentru a exporta informatori securiști, l-am făcut și europarlamentar. Fostele lui slugi politice din PDL au acupat actualul PNL. Unde sunt hoardele de „indignatos” apărători ai moralei capitaliste? Mai sunt de actualitate celebrele versuri „Mai bine HAIMANA decât activist, mai bine MOOORT decât securist!”? Recunosc, am schimbat comunist cu securist.

Acest om – Petrov Băsescu – a fost „Întemeietorul” atmosferei de URĂ din societatea românească și a abuzurilor din justiție. Acest om a spus despre statul român al cărui Președinte a fost timp de zece ani că „Este un stat mafiot, na, eu știu ce spun”. În acest stat configurat de Informator stă Liviu Dragnea nevinovat în închisoare. Un exemplu (de acum clasic) de DEȚINUT POLITIC al capitalismului românesc din zilele noastre.

Constantin POPA

 

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved