Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!

Uneori, mi se face scârbă pe facebook. Și nu numai.

Iubit de mulți, idolatrizat de unii, hulit de alții, Silvian Ciupercă, fost președinte al Consiliului Județean, fost deputat în Parlamentul României, fost primar al Țăndăreilor, fost profesor (remarcabil) de matematică, este astăzi supus oprobiului public pe toate rețelele de socializare: baronul baronilor din România, un bandit, coruptul corupților, un analfabet, pesedist impuțit, cât de mult mă bucur, să-l urmeze Iliescu, bețiv ordinar… Tot ce poate fi mai rău într-un suflet de om a răbufnit în postări venite din partea unor indivizi care, mulți dintre ei, au auzit pentru prima oară în viața lor de Silvian Ciupercă, dar au pus botul la articole de presă insidioase, emise în spațiul public din interese meschine. Desigur, sunt printre ei destui dintre cei ce l-au cunoscut bine, mai ponderați în mesaje, dare care cu greu își pot stăpâni resentimente mai vechi.

Cal de bătaie a fost dosarul penal instrumentat în 2015 de DNA, care a dispus arestarea sa (scos din sediul CJ Ialomița și expus camerelor de luat vederi cu cătușele la mâini, ca să vadă toată țara cât de eficientă este instituția condusă de Codruța Kovesi) și băgat după gratii 66 de zile.

Mai contează că ulterior a fost achitat definitiv? Mai contează faptul că întreaga tărășenie a fost practic o execuție politică? Tot ce contează este că imaginea unui om este tăvălită prin noroi chiar în zilele în care este condus pe ultimul drum!

Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac!

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved