Ialomița are opt centre de vaccinare, din care două la Slobozia

 

Primăria Municipiului Slobozia gestionează din punct de vedere logistic cele două centre de vaccinare care au fost înființate pe raza localității, luni, 11 ianuarie fiind finalizate ultimele detalii cu privire la organizarea centrelor.

Astfel, Centrul de Vaccinare nr. 1 este situat în incinta Sălii de Sport de pe Aleea Băii, nr. 13, iar Centrul de Vaccinare nr. 2 este situat în incinta Centrului pentru Persoane Vârstnice „Răsărit în Amurg” aflat pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 3. Amenajarea spațiilor de vaccinare a avut în vedere folosirea eficientă a resurselor Primăriei municipiului Slobozia, optimizând astfel și timpul de organizare, dar și costul.

Pe parcursul săptămânii viitoare urmează să se stabilească componența personalului din cadrul Primăriei responsabil de funcționarea celor două Centre, alături de medicii și asistenții implicați, pentru a intra în linie dreaptă în ceea ce privește etapa a 2-a a vaccinării populației împotriva COVID-19.

Fiecare centru de vaccinare este prevăzut cu un punct de intrare, un punct de recepție, o sală de triaj medical anterior vaccinării, două cabinete de vaccinare, o zonă de supraveghere post-vaccinare și punctul de ieșire din incinta Centrului. Pentru dotarea spațiilor, s-au achiziționat chiuvete mobile, frigidere pentru depozitarea vaccinurilor, calculatoare, imprimante, termometre pentru frigidere, termoscanere (…) Persoana care vine să se vaccineze se va înregistra la recepție, într-o bază de date.

Cu ajutorul CTS vom avea aceeași procedură ca și la votare, adică se va scana buletinul, astfel încât să se evite situațiile în care o persoană ar putea să se vaccineze de două ori. După înregistrare se merge în sala de triaj unde persoana în cauză va intra în contact cu cadrele medicale, a treia oprire fiind în sala de vaccinare. După ce s-a vaccinat, persoana respectivă va intra într-o altă sală unde va aștepta circa 15 minute sub supraveghere, iar ieșirea va fi pe altă parte, astfel încât cei care intră să nu intre în contact cu cei care ies”, a explicat Andreea Conescu, purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Slobozia.

Valoarea totală a investiției pentru amenajarea celor două centre de vaccinare este de 35.000 de lei, pentru Centrul nr. 1 fiind cheltuiți 5.500 lei, acesta necesitând mai multe amenajări.

Investițiile nu au fost foarte mari pentru că au fost realizate cu personal din cadrul DADP Slobozia. Sperăm să fie folositoare populației care va trece pragul acestor Centre pentru a se vaccina împotriva COVID-19”, a declarat Gigi Manea, viceprimarul municipiului Slobozia.

În a doua etapă de vaccinare sunt programate a se imuniza aproximativ 20.000 de persoane. Programul de funcționare al celor două centre de vaccinare din Slobozia este de luni până sâmbătă, în intervalul orar 8-20.

Situația vaccinării împotriva COVID-19 în județul Ialomița

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNtech este de 668 persoane, din care:

  1. Spitalul Județean de Urgență Slobozia – 360 de persoane;

  2. Spitalul Municipal Urziceni – 150 de persoane;

  1. Spitalul Municipal „Anghel Saligny” Fetești – 115 de persoane;

  2. Spitalul Orășenesc Țăndărei – 43 de persoane.

Nu au fost raportate reacții adverse.

Pentru etapa a II-a, în județul Ialomița se organizează și vor funcționa 8 centre comunitare, cu arondare provizorie, astfel:

1. Slobozia – Sala de Sport – strada Aleea Băii, nr. 13 (localitate deservită – Slobozia)

2. Slobozia – Centrul pentru Persoane Vâstnice „Răsărit în amurg” – strada Gheorghe Lazăr, nr. 3 (localități deservite – Albești, Andrășești, Bucu, Buești, Ciochina, Ciulnița, Cosâmbești, Gheorghe Lazăr, Perieți, Sălcioara, Balaciu, Munteni Buzău, Sărățeni);

3. Fetești – Sala de Sport a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară –strada Jandarmeriei nr. 15 ( localitate deservită – Fetești);

4. Fetești – Clubul pensionarilor- Cartier Fetești-Gară, strada Călărași, nr. 571B, Bl. 9, parter (localități deservite – Bordușani, Făcăeni, Mărculești, Movila, Platonești, Săveni, Stelnica, Sudiți, Vlădeni);

5. Urziceni – Sala de Sport – Baza Sportivă Urziceni – strada Constructorilor, nr. 9 (localități deservite – Urziceni, Alexeni, Axintele, Ciocârlia, Dragoești, Gârbovi, Grindu, Ion Roată, Manasia, Sf. Gheorghe, Bărcănești, Borănești, Valea Măcrișului)

6. Țăndărei – Sala Culturală Multifuncțională Țăndărei –strada Ionel Perlea, nr. 7 (localități deservite – Țăndărei, Giurgeni, Gura Ialomiței, M. Kogălniceanu, Ograda, Scânteia, Valea Ciorii)

7. Amara – Sala de Sport „Tudorița Chidu” –strada Ana Ipătescu, FN (localități deservite – Amara, Cocora, Colelia, Grivița, Miloșești, Traian, Căzănești, Gheorghe Doja, Reviga)

8. Fierbinți Târg – sediul fostei primării – strada Calea București, nr. 14 (Fierbinți Tîrg, Adâncata, Bărbulești, Dridu, Jilavele, Maia, Moldoveni, Rădulești, Coșereni, Roșiori, Movilița, Sinești, Armășești).

La acestea se vor adăuga 3 unități spitalicești, respectiv:

1. Spitalul Județean de Urgență Slobozia;

2. Spitalul Municipal Urziceni (Policlinica Urziceni);

3. Spitalul Municipal “Anghel Saligny” Fetești;

Menționăm faptul că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved