Hoț, băut și circulând în perioada de interdicție

 

* Un bărbat aflat sub influența băuturlor alcoolice a fost depistat în flagrant, de polițiști ialomițeni, în timp ce transporta cu un autovehicul peste 1500 de kilograme de porumb boabe, furat de la o fermă din Balaciu.

La data de 30 decembrie, polițiștii din cadrul Secției 6 Ion Roată au depistat pe raza comunei Balaciu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din comuna Sărățeni. Cu ocazia controlului vehiculului s-a constatat că în habitaclu sunt mai mulți saci de rafie de culoare albă, încărcați cu porumb, iar în remorca tractată se afla porumb boabe, în cantitate de aproximativ 1500 de kilograme.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că cerealele au fost sustrase din incinta unei ferme de pe raza comunei Balaciu. Cantitatea de porumb depistată a fost ridicată în vederea predării către partea vătămată. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile și întrucât acesta a încălcat și interdicțiile privind circulația pe timp de noapte s-a luat și măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 500 lei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de „furt calificat”.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved