Heliport

Heliport la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Consiliul Județean Ialomița vrea să amenajeze un heliport în incinta Spitalului Județean de Urgență Slobozia, obiectiv care va contribui în mod substanțial la reducerea timpului de transfer către alte unități sanitare a pacienților cu afecțiuni grave. În momentul de față, elicopterele SMURD folosite pentru transferul pacienților către alte unități spitalicești din țară aterizează și decolează pe o pistă improvizată, aflată în spatele clădirii unității medicale. Pista actuală este extrem de deteriorată, prezintă crăpături mari, aspect care îngreunează aterizarea și decolarea elicopterelor. De asemenea, zborurile pe timp de noapte nu sunt posibile din cauza lipsei de iluminat corespunzător. Mai mult decât atât, nici în vecinătatea SJU nu există condiții de siguranță adecvate acestii scop.

Beneficiile unui heliport

 Investiția reprezintă o oportunitate de rezolvare a multor deficiențe, iar realizarea sa ar reduce timpul de transfer al pacienților grav bolnavi, al accidentaților răniți grav în accidente de circulație sau de muncă sau al pacienților cu arsuri grave, crescând astfel șansele de însănătoșire.

Obiectivul ar urma să deservească un număr cuprins între o sută și două sute de beneficiari.

Se estimează că valoarea proiectului va fi de 2,63 milioane de euro, finanțarea lucrărilor realizându-se din bugetul județului Ialomița sau din alte surse financiare atrase (fonduri externe nerambursabile sau bugetul de stat). Suma cuprinde costurile de administrare și întreținere a obiectivului, dar și standardele de cost pentru investițiile similare.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved