HANDBAL FEMININ: CSM Deva a câștigat trofeul Memorialul „Andreea Nica”

Duminică s-au încheiat întrecerile competiției Memorialul “Andreea Nica”, turneu internațional desfășurat timp de trei zile în Sala de Sport de la Stadionul 1 Mai din Slobozia.

Iată rezultatele din cele șase meciuri disputate: CSM Unirea Slobozia – CSM Deva 30-38, Vardar Skopje – CSM Iași 32-30, CSM Deva – CSM Iași 39-18, CSM Unirea Slobozia – Vardar Skopje 39-34, CSM Deva – Vardar Skopje 37-27, CSM Iași – CSM Unirea Slobozia, cu 30-27.

CSM Deva a cucerit trofeul, cu trei victorii din tot atâtea meciuri, toate celelalte trei competitoare au fost la egalitate de puncte. Departajarea s-a făcut pe criteriul golaverajului. Astfel, clasamentul final a fost următorul:

1. CSM Deva

2. CSM Unirea Slobozia

3. Vardar Skopje

4. CSM Iași 2020

Premiile au fost acordate de Ion Nica, tatăl Andreei și omul de care se leagă începutul și primele performanțe ale echipei Unirea Slobozia.

Au fost meciuri frumoase, spectacol, prietenie, dar și tensiune. O pată de culoare a fost prezența la turneu a echipei macedonene de handbal Vardar Skopje, care a avut parte de o galerie care și-a susținut cu ardoare favoritele, o galerie care a concurat cu aceea a Unirii Slobozia, cea din urmă parcă ceva mai gălăcioasă și mai bine dotată tehnic cu… goarne și tobe!

SONY DSC

În final, cel mai câștigat a fost publicul prezent, care a urmărit șase meciuri frumoase și un adevărat festival al golurilor.

Înainte partidei Unirii Slobozia cu Vardar Skopje, am avut scurte dialoguri cu Cristiana Florea, jucătoare a Unirii Slobozia și fostă colegă de echipă cu Andreea Nica, precum și cu Ion Nica, tatăl Andreei.

– Cristina, am înțeles că ai jucat în echipă cu Andreea. Care sunt amintirile tale despre ea?

Cristiana Florea: Am amintiri extraordinar de frumoase când mă gândesc la Andreea. Am jucat cu ea un an de zile, m-am înțeles foarte foarte bine cu ea, o jucătoare dedicată handbalului, dădea totul pe teren și ne și încuraja în permanneță. O foarte bună colegă. Mă bucur că a fost reluat turneul organizat în memoria ei. Eu m-am întors după mulți ani la echipă și mă bucur mai ales că am putut să particip la acest turneu. Da, sper din toată inima ca an de an să fie organizat acest turneu, pentru că numai astfel Andreea va rămâne în amintirea iubitorilor de handbal din Slobozia.

Domnule Nica, câteva impresii despre acest turneu?

Ion Nica: Să știți că m-am bucurat foarte mult când, anul trecut, s-a reluat acest turneu. Un mare merit îl are conducerea clubului Unirea Slobozia, respectiv noul președinte, domnul Ilie Lemnaru. Mă bucur cu atât mai mult cu cât eu am avut încredere de la început în dumnealui și cred că nu m-am înșelat, pentru că rezultatele se văd. Un om care nu a venit pentru funcție, a venit pentru că iubește cu adevărat sportul și mai ales îi iubește pe sportivi, de care este alături trup și suflet permanent. El a venit cu propunerea să fie reluat turneul, după ce prima ediție a fost organizată în 2016 și apoi abandonat. Pentru mine, a însemnat extraordinar de mult. A fost un mod de apreciere a activității pe care fiica mea a avut-o în cadrul clubului.

– Îmi vine greu să vă întreb cum este fără Andreea…

– Ce să vă spun! Îmi lipsește enorm. Iată, au trecut șapte ani de când Dumnezeu a luat-o la El. Este un gol imens, pe care nu pot să-l umplu cu nimic. Pentru mine, pentru familie…

– Mai aveți alți copii?

– Da, am o fată, am și o nepoțică, care îmi sunt sprijinul de care aveam nevoie, mă încurajează, mă fac să trăiesc.

Nicolae TACHE

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved