Gunoaie adunate la Fetești după ce un reporter de televiziune a sesizat pe Facebook dezastrul

 

O postare pe pagina de Facebook a lui Alex Dima, realizatorul emisiunii „România, te iubesc!” de la ProTV, a mobilizat autoritățile Municipiului Fetești în acțiunea de strângere a gunoaielor care zăceau în zona stației de taxere. Iată postarea: <<Fetești. CIVILIZAȚIE. Lângă stația de taxare, lângă calea ferată, lângă autostradă. Nu deranjează pe nimeni. Oare, există primar la Primăria Municipiului Fetești?>>

A fost nevoie, din nou, ca presa să sesizeze public ceea ce era vizibil pentru toți cei care tranzitau zona, dar și pentru autorități, pentru a se igieniza terenul pe care oamenii needucați, dar cu pretenții de europeni civilizați, au aruncat, necontrolat, deșeuri. La nicio zi de la postarea reporterului, asistații sociali din cadrul DADP Fetești, chiar și salariații Direcției, au fost scoși la curățenie, astfel că în doar câteva ore gunoiale au fost adunate.

Deșeurile depozitate necontrolat în zona stației de taxare au fost strânse astăzi de o echipă formată din: salariați ai D.A.D.P.P. Fetești, ai Urban SA și din beneficiari ai venitului minim garantat conform Legii 416/2001.

Amintim că Primăria, prin Poliția Locală Fetești, aplică amenda maximă în cazul celor care abandonează deșeurile de orice fel pe domeniul public. Potrivit OUG 195/2005 actualizată, amenzile sunt de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoanele juridice și de la 3000 lei la 6000 lei pentru persoanele fizice”, au declarat reprezentanții Primăriei Municipiului Fetești.

Deputatul Luminița Barcari s-a arătat indignată de postarea lui Alex Dima, susținând că, de-a lungul timpului, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile competente de a grăbi salubrizarea cartierului Dudești din Fetești, demersuri rămase fără ecou, în același timp, luându-i apărarea primarului Laurențiu Șonchereche despre care susține că se ocupă „în mod serios de îndatoririle sale de gospodar al urbei.”

Fotografia mi-a evocat amintiri neplăcute despre mai multe demersuri eșuate pe care le-am făcut de-a lungul anilor pe lângă autoritățile competente, în încercarea de-a grăbi salubrizarea cartierului Dudești din Municipiul Fetești. Nu împărtășesc deloc mesajul conținut de întrebarea domnului Alex Dima, care voia să afle dacă primarul din Fetești există, pentru că, așa cum am putut observa cu toții în scurta perioadă care a trecut de la ultimele alegeri locale, domnul primar ales al Minicipiului Fetești se ocupă în mod serios de îndatoririle sale de gospodar al urbei. Știu că solicitarea mea va veni în completarea unei liste lungi de priorități, dar o lansez tocmai pentru că am încredere că se va rezolva, de data aceasta. Nu numai gunoaiele reprezintă o reală sursă de tristețe pentru orice om care aspiră la civilizație, dar și lipsa rețelei de gaz, a rețelei de canalizare, cândva începută și lăsată neterminată, dealtfel. De asemenea, voi răspunde cu mare bucurie oricărui apel, dacă va fi nevoie și de ajutorul meu în rezolvarea acestei situații, cel puțin spus neplăcute, în care se află cartierul Dudești”, a scris parlamentarul pe pagina sa de socializare.


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate