Grupa de sânge a trandafirilor

 

Dan Elias

Într-o intervenție la un post de televiziune, arhiepiscopul teodosie a spus atâtea prostii pe centimetru de propoziție încât m-a îngrozit! Am de ceva timp o convenție civilă cu mine însumi să nu mai vorbesc despre ei! Dar e prea de tot! Ne-am întors cumva în evul mediu și n-am primit eu notificarea!?

Ceea ce m-a revoltat a fost apelul lui teodosie la noi toți, ca și cum i-am fi supuși! Întrebat dacă va respecta ora limită pentru slujba din noaptea de paște, macedon petrescu, alias teodosie, a declarat revoltat; „Imposibil! Să vedem cine intră în biserică să ne dea afară!” Cu o jumătate de oră înainte, purtătorul de cuvănt al celeilalte biserici creștine confirmase faptul că ei își vor adapta programul astfel încât să respecte legea. Totul ține de educație. Răsfățul are și el o limită!

Trecerea la ora de vară a prilejuit medicilor noi afirmații încărcate de fundament științific. Cică schimbarea de oră ne afectează sistemul imunitar și în consecință vom fi cu mâinile legate în fața pandemiei. „Pă” cuvântul vostru!!? Dar razele de lună în nopțile de marți!!? Ce părere aveți despre berbeci!!? Dar despre grupa de sânge a trandafirilor culeși pe răcoare, când ți se ia pe palmă sângele dimineților!!? Îmi vin în minte vorbele lui Șerban Codrin adresate unui confrate care tocmai primise titlul de doctor în filosofie; „Măi, prietene, tu acum faci și injecții!!?”

Adevărul este că eu îl înțeleg pe premier cu multă greutate. Cu toate acestea, aia cu „teroriștii” mi-a intrat adânc în cap. Care va să zică .. e groasă! Există zeci de tipuri de mască neconforme pe piața românească și totuși te poți trezi amendat pentru bășcălie de forțele de ordine (!!!) dacă, apăsat de principii, te adresezi unui jandarm astfel; „Să trăiți, domn șef! Sunt pensionar în retragere și vă rog să-mi dați voie să mă autodenunț!” „Zii, băiete!” „Am mască!?” „Ai!” „Vă solicit cu respect să constatați că nu este bună de nimic și să-mi ardeți o amendă!” „Cetățene.. care-le ești tu! Dacă o porți și pe nas și pe gură, să fii sănătos!” „Asta urmăresc și eu!” „Noi nu urmărim pe nimeni! Noi citim din regulament. Ai dat bani pe ea?” „Pe cine?” „Pe mască.” „Da.” „Tot ce e plătit e bine primit. Să fii iubit! Și dacă mai faci gălăgie, te amendez pentru bășcălie!”

Voi pe noi sau noi pe voi!?


Copyright 2020 - Global Marketing - All Rights Reserved                                                                                   Politica cookie                          Politica de confidentialitate