Greva angajaților din Prefectură

Joi, 10 februarie 2022, timp de o oră angajații Instituției Prefectului Județul Ialomița au întrerupt activitatea, aflându-se în grevă de avertisment. Acțiunea se înscrie în seria de proteste ale Sindicatului «Egalitatea» desfășurate simultan la nivel național.

Potrivit memoriului înaintat, motivul grevei îl constituie: „prezenta situație salarială reprezintă o discriminare a angajaților Instituției Prefectului în raport cu salariații altor autorități și instituții publice, centrale sau locale, aparținând puterii legislative, executive sau judecătorești, cărora an de an le-au fost majorate salariile prin diverse acte normative, iar personalul salariat al Instituției Prefectului a rămas, de fiecare dată neobservat, tratamentul salarial al acestuia fiind net diferit, nejustificat și disproporționat în raport cu celelalte categorii socio-profesionale, motiv pentru care s-au produs și se produc consecințe“.

Sindicaliștii solicită astfel modificarea Legii-cadru 153/2007, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Dorința noastră este ca toate salariile, din toate categoriile profesionale din România, să crească, numai așa ne putem păstra specialiștii în țară. Dacă există discrepanțe salariale între angajații unor instituții cu activitate similară, trebuie să le reglementăm. Vă promit că vom transmite memoriul Guvernului României“, a menționat prefectul județului în cadrul discuțiilor cu angajații aflați în grevă.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved