Grădinița „Prichindel” din Amara intră în reabilitare termică

La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul primăriei Amara a fost semnat de către primarul Sandu Alin Sorin și reprezentantul firmei Capital Invest SRL contractul privind proiectarea și execuția lucrărilor pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice pentru Grădinița cu program normal prelungit Prichindel dinorașul Amara”, care are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea contractului se ridică la 4.809.623 lei cu TVA.

SONY DSC

Lucrările de intervenție vizate de proiect sunt: reabilitarea pereților exteriori, reabilitarea tâmplăriei exterioare, termoizolarea podului, reabilitarea planșeului peste pământ și a subsolului.

Ca dotări: se va monta o instalație de panouri solare termice cu tuburi vidate care să asigure apa caldă menajeră prin intermediul unui boiler bivalent, vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu unele cu LED, se vor monta panouri solare voltaice pentru asigurarea parțială a consumului electric, se vor monta recuperatoare de căldură în toate spațiile, va fi înlocuită total instalația de încălzire centrală. Lucrări conexe: repararea elementelor de construcție care afectează funcționalitatea clădirii, repararea trotuarelor de protecție, înlocuirea instalațiilor electrice pe scări și la subsol, lucrări interioare, reparare acoperiș șarpantă, refacerea spațiilor verzi.

În conferința de presă care a precedat semnarea contractului primarul Sandu Alin Sorin a declarat că starea actuală a clădirii grădiniței este una buna, dar că acesastă reabilitare va avea beneficii enorme în viitor, atât pentru confortul cadrelor didactice și a celor aproximativ o sută de copii care mai frecvenează grădinița, cât și pentru bugetul local.

La rândul său, reprezentantul constructorului a dat asigurări că acest contract va fi respectat la literă, iar termenul de finalizare a lucrării va fi cu siguranță devansat.

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved