Gigi Manea și Dragoș Soare, Stan și Bran la Făcăeni

 

* Consilierii locali din Făcăeni validați după alegerile locale din 27 septembrie au fost convocați în dimineața zilei de 19 noiembrie într-o ședință extraordinară, care avea pe ordinea de zi și alegerea viceprimarului. Ceea ce părea a fi floare la ureche pentru liberali, majoritari în consiliul local nou ales, s-a dovedit a fi până la urmă o piatră de moară legată de picioare și o adevărată epopee.

Dar, să dăm drumul filmului, unul cu Dragoș Soare (șeful liberalilor ialomițeni) și Gigi Manea (soțul doamnei prefect Tonița Manea, uns de ceva vreme mare director peste ANIF Ialomița) aflați în rol de Stan și Bran.

Gigi Manea, soțul prefectului Tonița Manea, supervizor la alegerea viceprimarului din Făcăeni

Ora 8 și 45 de minute: Aflând din surse sigure că unul din consilierii liberali este pe cale să candideze pentru funcția de viceprimar contra propunerii agreate de primărița Nuți Roșu, ca să pună lucrurile la punct Dragoș Soare și Gigi Manea demarează în trombă în fața sediului administrativ al Făcăenilor, vechea și frumoasa așezare de pe malul Brațului Borcea. Deși veneau din Slobozia carantinată de Tonița Manea și Dan Noel de la DSP, deși li s-a atras atenția că Hotărârea Comitetului local pentru situații de urgență Făcăeni din data 12 martie 2020 interzice expres accesul persoanelor străine în incinta primăriei, n-a contat, indivizii au tras masa din fața ușii primăriei și au intrat ca la ei acasă.

Gigi Manea, spaland vase in oficiul Primariei Facaeni

 

Ora 9 și 15 de minute: După ce a isprăvit de spălat vasele în bucătăria primăriei, Gigi Manea îl ia de braț pe Mihăiță Bucur (angajat al ANIF Ialomița, consilier liberal decis să accepte propunerea de a candida la funcția de viceprimar fără să fie agreat de Nuți Roșu) și împreună ies în curtea primăriei.

Zece minute de discuții aprinse pentru ca ieșitul din front Mihăiță Bucur să-și retragă candidatura.

Ora 9:25: Ședința se declară deschisă. Numitul Gigi Manea este interpelat de consilieri și rugat să părăsească sala. Invocând faptul că este membru PNL (mai lipsea să spună că este soțul prefectului de Ialomița), acesta refuză și hotărât se așează la aceeași masă cu Mihăiță Bucur, desigur, cu intenția vădită de a preîntâmpina vreo eventuală surpriză.

Ora 9:55: Alegerea Comisiei de numărare a voturilor secrete pentru funcția de viceprimar.

Ora10:00: Șeful grupului PNL propune pentru funcția de viceprimar pe Dinu Cosmin (consilier PNL) la fucția de viceprimar.

Șeful grupului PSD propune pentru funcția de viceprimar pe Florea Vasile (consilier PNL și fost viceprimar) la funcția de viceprimar.

Șeful grupului Partidul Ialomițenilor propune pentru funcția de viceprimar pe Mihăiță Bucur (consilier PNL) la fucția de viceprimar.

Problemă grea pentru minți nerodate în treburile politichiei!

Florea Vasile, surprins de propunere, a refuzat: ,,Spre rușinea mea, trebuie să refuz propunerea”. Să spunem totuși că acesta, pentru a nu pretinde în continuare funcția de viceprimar în data 7 noiembrie a fost uns consilier personal al primarului Nuți Roșu și imediat după ședință și-a depus demisia din Consiliul Local, pentru a evita intrarea în incopatibilitate. La rândul lui, Mihăiță Bucur a refuzat propunerea de a candida, avându-l în coaste pe Gigi Manea, care l-a amenințat că-l dă afară de la ANIF dacă acceptă.

Grupul de consilieri locali ai PSD și PI au părăsit sala, nevrând să participe la încălcarea flagrantă a unui drept constituțional (de a fi propus și ales) în urma presiunilor făcute de Nuți Roșu, Gigi Manea și Dragoș Soare asupra celor doi consilieri PNL.

În urma constatării faptului că nu mai avea cine număra voturile (consilierii PSD și PI din comisia de numărat au părăsit sala), ședința a fost declarată închisă. Așadar, deocamdată Făcăenii sunt vitregiți de un viceprimar.

Ora 13:57: Grupurile de consilieri locali PSD și PI (în număr de 7) au convocat ședință extraordinară de îndată (înregistrată la secretariatul Primăriei Făcăeni și transmisă tuturor consilierilor de pe grupul de WhatsApp al Consiliului local Făcăeni) pentru data de 21.11.2020, ora 10:00 la Căminul Cultural, având pe ordinea de zi alegerea viceprimarului. Numai că, acum își intră în rol Secretarul general al UAT Făcăeni, care contrar obligațiilor legale nu a catadicsit să convoace ședința, motivând că… și-a luat două zile de concediu.

21.11.2020 ora 10:00: Cei 7 consilieri care au convocat ședința din această dată s-au prezentat totuși la Căminul cultural, dar au constatat că acesta este încuiat, cu toate că au cerut primarului cheile de la această locație, dar Nuți Roșu a refuzat. Chiar și așa, consilierii au hotărât să țină ședința în… curtea Caminului cultural. Desigur, lipsind cei opt consilieri liberali, procesul-verbal întocmit pe genunchi a consemnat faptul că ședința nu se poate ține.

24.11.2020: Mihăiță Bucur (PNL) și-a dat demisia din Consiliul Local Făcăeni, care rămâne în 13 consilieri din 15 cât trebuie validați.

Epopeea continuă

Așadar, epopeea continuă. Până la alegerea viceprimarului. Care va fi sau nu va fi liberal, pentru că Ionuț Burlacu va fi la următoarea ședință propunerea PI pentru funcția de viceprimar. Este adevărat, mai zilele trecute la nivel județean Partidul Ialomițenilor a fuzionat cu PNL, dar consilierii locali din Făcăeni nu vor sub nicio formă să fie preșul liberalilor și primăriței din Făcăeni, mai ales că la locale s-au spus vorbe grele care nu pot fi ușor uitate. Vom reveni.

Nicolae TACHE


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved