Ghiorlani…

Dan Elias

Consiliera prezidențială luminița teodora odobescu luptă cu toate forțele pentru cerealele ucrainene. Acest fapt l-a spus cu gurița ei într-un interviu pentru „Politico”. A mai adăugat că este cinică decizia rusiei de a se retrage din convenția pentru cereale pentru că vor muri oamenii de foame în Africa și nu numai, iar criza alimentară se va „exacerba realmente”!

Sigur că nu a spus nici un cuvințel despre pesticide și alte alde d-astea și nici nu a făcut o evaluare privind procentajul de cereale ce aparțin ucrainenilor față de cel al multinaționalelor americane și nu numai.

Madama luminița este în trend cu .. luminița de la capătul tunelului și bravo ei! Doar de-asta a pus-o „răsfățelul” să se dea drept ministrul de externe al României, ca să apere interesele europene, americane-americane și americano-ucrainene. „Răsfățelul” tot speră la o funcție prin țări străine și face mătănii în fiecare zi pe covorașele plușate din Palatul Cotroceni.

Dar România unde se află în agendele voastre, măi ghiorlanilor!? Nu ați auzit strigătul de revoltă al fermierilor români!? Nimic nu este mai scârbos pe lumea asta decât să-ți vinzi părinții și neamul pentru pupăturile străinilor. Bine, când ai părinții în țară, cînd ai țară, când ai neam…! Când nu ai, te plimbi; ce poți să faci!

Dacă aveți câteva secunde libere vă rog să vă aduceți aminte că politica economică a României o fac ciolacu și ciucă, iar politica externă un profesoraș de fizică. Și vă mai întrebați de ce nasc femeile pe trotuare? Avem un ministru al justiției care recunoaște Constituția doar când îi convine și fac pariu cu voi că la prima remaniere îl vom avea ministru la cultură pe gheboasă!

Dar „realmente” au scăzut prețurile la alimente „chiar și cu 50 la sută”! Și la covrigi? Care va să zică am înțeles noi greșit. Despre găuri era vorba!? Așa, da! E altceva!

Puneți, mă, mâna pe carte! Învățați dracului principiile de bază ale unei economii capitaliste și nu mai transformați țara asta în experiența de viață a unor analfabeți!

Când luminița a fost întrebată dacă România va face presiuni pentru continuarea restricțiilor privind accesul cerealelor „ucrainene” pe piața noastră, așa cum face Polonia, așa cum fac Bulgaria, Slovacia și Ungaria, madama și-a dat cu stângu-n dreptul; că vom căuta un echilibru.., că trebuie să-i ajutăm pe ucraineni.., că vom mai vedea…

Realmente” mai este foarte puțin și cred că ne vom „exacerba” și noi .. pe ei! Primul pas ar fi să-i trimitem la școală, asta dacă între timp reușim să construim și noi o școală adevărată. Măcar una!

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved