George Dragomir, sportivul ialomițean al anului 2021

Ca la fiecare sfârșit de an, conform unor criterii stabilite de ministerul de resort, Directia pentru Sport si Tineret a Judetului Ialomita a întocmit clasamentul celor mai buni sportivi ialomițeni ai anului 2021, atât pentru sporturile olimpice cât și neolimpice.

 

 

Clasament sporturi olimpice

 

1. George Dragomir, CSM Unirea Slobozia – scrimă 87 puncte

2. Gigi Marian Subțirică, CSM Unirea Slobozia – lupte 66 puncte

3. Răzvan Stănescu, CSM Unirea Slobozia – scrimă 49 puncte

4. Nicoleta Băjan, CSM Unirea Slobozia – lupte 47 puncte

5. Eduard Dragomir, CSM Unirea Slobozia – scrimă 33 puncte

6. Denisa Negoiță, CSM Unirea Slobozia – lupte 23 puncte

7. Liviu Lepădătescu, CSM Unirea Slobozia – scrimă 18 puncte

8. Steluța Subțirică, CSM Unirea Slobozia – lupte 16 puncte

9. Marian Stanciu, CSM Unirea Slobozia – lupte 10 puncte

Cristian Gavrilă, CSS Slobozia – scrimă 10 puncte

10. Stefan Stancu, CS Amara – lupte 8,5 puncte

Robert Mustacă, CSM Unirea Slobozia – fotbal 8,5 puncte

 

 

Clasament sporturi neolimpice

1. Valentin Milea, CSM Unirea Slobozia – kempo 206 puncte

2. Ana Maria Gheorghe, CSM Unirea Slobozia – karate 144,5 puncte

3. Robert Alex Trandafir, CSM Unirea Slobozia – kempo 115 puncte

4. Gigi Marian Subțirică, CSM Unirea Slobozia – lupte pe plajă 108 puncte

5. Nicoleta Băjan, CSM Unirea Slobozia – lupte pe plajă 70 puncte

6. Ștefan Stancu, CS Amara – lupte pe plajă 35 puncte

7. Andrei Dima, CSM Fetești – kempo 26,5 puncte

8. Robert Gabriel Trandafir, CSM Unirea Slobozia – kempo 15 puncte

9. Denisa Negoiță, CSM Unirea Slobozia – lupte pe plajă 13 puncte

Damian Barangă, CSM Fetești – kempo 13 puncte

10. Viorel Ioniță, CSM Unirea Slobozia – kempo 11 puncte.

Pe marginea criteriilor și rezultatelor care au stat la baza alcătuirii acestui clasament, am stat de vorbă cu Marian Cruțu, directorul DJTS Ialomița.

– Ca de fiecare dată în ultimii zece ani, principalul criteriu, stabilit de ministerul de resort, este rezultatul obținut de un sportiv la competițiile oficiale, fie ele naționale, europene, mondiale sau olimpice. Și când vorbim de rezultate, criteriile se referă strict la… medalii. Acum, fie vorba-ntre noi, este oarecum discrimatoriu. Asta pentru că sporturile de echipă din țara noastră au acces mai greu la medalii. Pe când la sporturile individuale poți să ai șapte concursuri, tu vii cu șapte medalii și tu sportiv extraordinar într-un sport de echipă te bați pe criteriuiul stabilit de minister. Pentru șapte medalii aduni un punctaj foarte mare, iar tu la echipă, nu ai acces în acest clasament. Eu am ridicat această problemă, mi s-a dat dreptate, să vedem ce se va întâmpla pe parcurs. Soluția este simplă: aceste clasamente să fie întocmite și pe baza acestui criteriu privind medaliile, dar și pe baza aprecierilor specialiștilor. Așa se face că în urmă cu doi ani regăseam în aceste clasament județean copii de zece ani, iar Alina Ilie, din Liga Florilor la handbal, o sportivă excepțională, nu putea să prindă un loc în primii zece. Și am mai avut cazuri de acest gen. Atunci am propus și s-a acceptat ca la criterii să fie prinse și selecțiile în loturile naționale. Așa a fost posibil, anul acesta, să-l prindem în clasament pe Robert Mustacă, de la echipa de fotbal a Unirii Slobozia, un tânăr fotbalist talentat, de viitor.

– Dincolo de aceste reguli, haideți sa punctăm rezultatele laureaților din acest an.

– George Dragomir, dublu campion național de tineret, atât cu echipa, cât și la individual, de două ori medaliat cu bronz la seniori, medaliat cu argint la Cupa Mondială Under 23 în Germania, component al lotului național și al lotului olimpic. Marian Subțirică, campion național la lupte juniori, are un loc cinci la mondiale. Răzvan Stănescu, este vicecampion național la tineret (a fost învinsul lui George Dragomir în finală) și campion național la tineret cu echipa. Nicoleta Băjan, medaliată anul acesta la campionatele naționale de lupte juniori. Eduard Dragomir, campion național la scrimă tineret și un loc trei la seniori cu echipa. Denisa Negoiță medaliatată la naționalele de lupte cadeți și juniori, Liviu Lepădătescu campion național cu echipa, Steluța Subțirică medaliată la campionatele naționale de lupte cadeți, Marian Stanciu medaliat cu argint la naționale, Cristian Gavrilă și Ștefan Stancu, copii la 15 ani medaliați la naționalele de juniori. Și, în fine, Robert Mustacă, selecționat în lotul național de fotbal tineret. Eu spun că avem un clasament destul de valoros. Dar, la fel spun că din păcate, la nivel de performanță Ialomița se mai bazează doar pe două secții care aduc campioni și performanțe foarte bune: scrima și luptele. Au dispărut atletismul, handbalul s-a dus în jos, la tenis nu mai este emulația de acum câțiva ani. În ciuda pandemiei, care a îngreunat foarte mult activitatea sportivă, nu numai în pregătire, ci chiar în calendarele competiționale, în final spun că sportivii ialomițeni au înregistrat anul acesta rezultate notabile.

Nicolae TACHE

 

 

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved