George Cosac, președintele Federației Române de tenis: Cu siguranță vor fi sportivi din întreaga lume care vor dori să vină să joace și să vadă ce înseamnă Slobozia

17 – 24 septembrie 2023, Slobozia: Turneul de tenis ITF 25 K – „Naparis Trophy”

Începând de duminică, 17 septembrie, timp de o săptămână Slobozia va găzdui primul său turneu de tenis ITF 25 K – „Naparis Trophy”.

Cu premii totale de 25.000 de dolari, acest turneu marchează o nouă eră în lumea tenisului din zonă și promite să creeze o pârghie puternică pentru dezvoltarea pasiunii pentru performanță și excelență sportivă.

Organizat de către Clubul Sportiv Satori Art, acest proiect este susținut de către Consiliul Județean Ialomița și partenerul oficial ORION, dar si de sponsorii Diami, COMOClinic, AMPA Agri, Premier Com, Agroil Service, Tritipan si Agromas. Mai mult, baza de tenis a Primăriei Municipiului Sloboziei – CSM Unirea Slobozia și BazaTenis Con a contribuit la pregătirea terenurilor și la asigurarea unei infrastructuri necesare pentru competiție.

Turneul este recunoscut oficial de către Federația Internațională de Tenis (ITF) și Federația Română de Tenis. Valoarea totală a turneului este de 400.000 de lei, din care 300.000 de lei sunt asigurați de către Consiliul Județean și 100.000 cofinanțare Clubul Sportiv Satori, bani care vin de la sponsori.

Tablourile sunt complete: tabloul principal de 32, tabloul de calificări de 64, duminică încep practic calificările, duminică luni și marți sunt zile de calificări, dar marți începe și tabloul principal. Semifinalele și finalele vor fi sâmbăta și duminica viitoare.

Din România sunt șase sportive, printre care și Alexandra Iordache din Slobozia, care a obținut un wild card din partea organizatorilor, dar și Mara Gae, campioană la US Open junioare, care beneficiază de un wild card din partea Federației Române de Tenis.

Fondul de premiere este în valoare de 25.000 de dolari, locul I urmând să primească 18.000 de lei, 9.650 lei finaliștii, semifinaliștii – 5.325 lei, cei care intră în sferturi – 3.100 lei, până la locul 32.

x

Marți, 12 septembrie, în sala Europa a Consiliului Județean a avut loc o conferință de presă în care organizatorii și invitații (George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, sub egida căreia este organizat turneul) au venit cu detalii privind acest eveniment internațional găzduit de Slobozia.

SONY DSC

Cristi Ursu, președinte Club Sportiv Satori Slobozia: Prima ediție a acestui eveniment va face istorie în Slobozia, va fi o platformă pentru jucătoarele de tenis talentate ca să-și măsoare forțele și să aspire la glorie.

SONY DSC

Fiecare minge, fiecare lovitură de rachetă, fiecare set și fiecare meci vor purta cu sine pasiunea și spiritul competitiv al tenisului, iluminând terenurile pregătite cu atenție pentru această ocazie deosebită. A fost o nebunie foarte frumoasă, iar acest spirit mi-a dat aripi. Ceea ce s-a realizat acolo, până la urmă rămâne sportivilor și copiilor noștri. Le mulțumesc tuturor pentru sprijin. Echipele voastre au lucrat incredibil de bine. Acest turneu este nu numai o demonstrație a excelenței în sportul tenisului, ci și o dovadă a unității și colaborării dintre diferite entități din comunitate.

Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița: Consiliul Județean Ialomița finanțează de ceva timp proiecte din zona sportivă, pe lângă altele din zona culturală,  socială, de mediu. Clubul Satori a depus un proiect și a obținut finanțare pentru organizarea acestui turneu. Cristi a avut o inițiativă lăudabilă, a pus suflet și a reușit să miște comunitatea. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat. Este foarte bine că se întâmplă așa. Este bine că oamenii din zona de business și nu numai, oameni cu suflet mare, vin și doresc ca la Slobozia, în județul Ialomița, să existe astfel de evenimente sportive, pentru că avem nevoie cu toții de acest lucru, ca noi toți să reușim să ne scoatem copiii într-o zonă de confort, într-o zonă de mișcare, de activități sportive. Vă felicit pe toți încă o dată pentru tot ceea ce realizați. Eu sper să fie o reușită și cu siguranță va fi. Vom avea cu toții de câștigat, atât municipiul Slobozia, cât și județul Ialomița. Dar în principal Slobozia, pentru că este municipiul reședință de județ, și până la urmă când spui Ialomița spui Slobozia în primul rând. Este capitala județului, este un oraș în transformare și cu siguranță are nevoie de astfel de evenimente. Orice eveniment pe care îl organizezi aduce foarte multe lucruri pentru Slobozia. Așa cum a fost la Masterclass-ul de dirijat, la concertul de canto, vreau să vă spun că majoritatea hotelurilor din Slobozia erau pline, sau de fiecare dată când am organizat împreună cu Primăria Slobozia și Inspectoratul Școlar olimpiadele școlare, tot ce înseamnă Horeca a avut de câștigat. E bine să se știe de Slobozia. Vă felicit și vă doresc succes.

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis: Sunt de-a dreptul impresionat de ceea ce s-a realizat la Slobozia și nu întâmplător am ales această locație. Avem experiența anilor precedenți când competițiile trecute la nivel de juniori, competiții de nivel european organizate perfect aici la Slobozia, ne-au încurajat și ne-au îndreptățit să venim și să propunem alte competiții. Sunt convis că vom fi câștigători cu acest proiect și că vom trece la o etapă superioară, gen Cupa Davis. O națiune trebuie să investească în sănătate și în educație. Tenisul este unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Cu siguranță vor fi sportivi din întreaga lume care vor dori să vină să joace și să vadă ce înseamnă Slobozia, ce înseamnă Ialomița și să se întoarcă acasă să povestească tuturor. Slobozia este deja pe harta tenisului și va deveni, cu siguranță, unul dintre pilonii principali. Astăzi, în România, avem doar două competiții de un nivel mai ridicat, cea de la Cluj și turneul lui Ion Țiriac.

Dragoș Soare primarul municipiului Slobozia: Punem toată infrastructura noastră la dispoziție și toată logistica de care dispunem pentru ca acest lucru să se întâmple. Eu felicit pe cei care au inițiativă. Nu întotdeauna administrațiile publice locale au puterea, capacitatea, personalul necesare. Este foarte bine ca privatul sau asociațiile sportive să vină cu proiecte și să ne solicite implicarea. Și atunci se împart sarcinile, iar rezultatul este excepțional. Baza noastră sportivă a CSM a fost refăcută integral, terenurile refăcute cu zgură de cea mai bună calitate, cu drenaj, cu tot ce trebuie, a fost reamenajată toată zona de vestiare, dar și din afara bazei sportive, lucruri care vor rămâne și de care vom beneficia în comunitate. Mulțumesc încă o dată Consiliului Județean, Clubului Sportiv Satori, Federației Române de Tenis pentru prezența la Slobozia și vă așteptăm la evenimente.

Adrian Chițu, vicepreședinte Club Sportiv Satori Slobozia: Multumim Federației Române de Tenis pentru că ne-a oferit acest prilej de a găzdui un eveniment internațional de un înalt nivel.

SONY DSC

În 2014 ne-a întrebat: de ce nu organizați turnee internaționale, pentru că aveți calitate, aveți sportivi care pot face față turneelor? Am zis, haideți să încercăm și din 2014 până în prezent, cu o pauză doi ani, an de an am organizat turnee cu participare internațională. Nu de mult, acum o săptămână, a fost un turneu la Slobozia și ne uitam pe teren, erau meciuri pe toate cele opt terenuri și ne spuneam: uite, acolo este un jucător din Slobozia, acolo-i din Slobozia, acolo-i din Slobozia. Pe majoritatea terenurilor erau sportivi din Slobozia. Acesta este motivul principal pentru care facem astfel de evenimente, avem sportivi din Slobozia care fac mică performanță la momentul de față, și mai mult decât atât avem, așa cum spunea și Cristi, pe tabolul principal o sportivă din Slobozia, care are clasament WTA, este vorba de Alexandra Iordache, plus wild cardurile pe care le-am dat altor trei sportive din Slobozia. Rezultatul acestor eforturi este faptul că la nivel de băieți avem la momentul de față un sportiv cu clasament ITP, este vorba de Ștefan Andreescu. Așadar, după zece ani de muncă rezultatele la CS Satori se văd și cred că acestea sunt cele mai importante. Copiii din Slobozia sunt în cărți, ca să spun așa.

Nicolae TACHE

 


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved