Găină mai mult ca sigur a dat vrabia din mână pe cioara de pe gard, iar Tinel nu se simte nici el prea bine

Deputat în funcție, Tinel Gheorghe și-a depus candidatura pentru locul I la Camera Deputaților. Pentru Senat, locul I îi va aparține lui Mihăiță Găină ca urmare a unei înțelegeri avute cu Ludovic Orban, președintele PNL și prim ministru al României. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de parlamentarul Tinel Gheorghe, fost președinte al PNL Ialomița. Decizia de validare a candidaturii și a locului pe listă va aparține CDJ al PNL Ialomița.

Mi-am depus cerere de candidatură pentru Camera Deputaților, locul 1 pe listă, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Cererea am depus-o, conform procedurii, la organizația județeană a PNL Ialomița. Sunt parlamentar în funcție, am fost președintele organizației județene până acum o săptămână și sunt unul dintre militanții activi, foarte activi, atât în Parlamentul României cât și în activitatea politică extra-parlamentară la nivel județean. Sper, dacă am și sprijinul colegilor mei de la organizația județeană, să îmi dovedesc utilitatea în continuare în slujba și în interesul ialomițenilor și al slobozenilor”, a fost anunțul făcut de deputatul Tinel Gheorghe.

Negociere „gentlemen’s agreement” pentru Găină între Orban și Tinel: Locul 1 pe lista PNL la Senat în schimbul trădării PSD de către Găină, trădare care a dus la schimbarea Guvernului Dăncilă

În același context, demnitarul a mai spus că pentru Senat, Mihai Găină are intenția de a fi primul pe listă, urmare a unei înțelegeri făcute cu premierul Ludovic Orban, președintele PNL.

În septembrie anul trecut, atunci când s-a pus problema demiterii Guvernului Dăncilă, eu am fost unul dintre cei trei președinți de organizații județene care am adus în PNL, în urma negocierilor, un parlamentar de la PSD, pe Mihai Găină.

tinel locul 1 la CD În noiembrie 2019, Guvernul Dăncilă a căzut la trei voturi, unul dintre voturile care au dus la căderea Guvernului Dăncilă au venit de la organizația PNL Ialomița, prin deputatul Mihai Găină, cu care eu am negociat. Negocierea mea însă, a fost <<tripartită>> dacă îi pot spune așa, respectiv în trei: eu, Mihai Găină și președintele PNL Ludovic Orban. La acea negociere s-a stabilit un fel de gentlemen’s agreement: Mihai Găină va fi locul 1 la Senat din partea PNL la alegerile parlamentare din 2020, Gheorghe Tinel va fi locul 1 la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din 2020. Dar fiind faptul că înțelegerea nu am făcut-o cu oricine și oriunde, și am făcut-o cu președintele PNL și cu primul-ministru în funcție, eu cred că acest gentlemen’s agreement se va respecta”, a mai spus Tinel Gheorghe.

Forul superior al partidului care va decide poziția pe liste este Comitetul Director Județean, format din membrii Biroului Permanent Județean și toți președinții de organizații locale. Aceștia vor da un vot zilele următoare. Întrebat dacă alegerile din 6 decembrie vor însemna momentul care ar duce la adjudecarea unui mandat „plin” și nu prin redistribuire, parlamentarul liberal a conchis că „PNL dorește un alt Parlament, cu altă structură și coloratură politică, conform votului, dar nu suntem într-o situație normală ca să anticipăm un vot. Sunt foarte multe elemente care vor concura la rezultatul votului în 6 decembrie.”

 Dragoș Soare, președinte interimar al PNL Ialomița, îi dă peste bot lui Tinel

La câteva ore de la declarațiile făcute de Gheorghe Tinel, Dragoș Soare, președintele interimar al PNL Ialomița l-a atacat public pe deputat, fost șef al liberalilor ialomițeni. Acesta l-a acuzat pe demnitar de lipsă de fair-play față de liberalii care doresc să-și depună candidatura pentru alegerile parlamentare, considerând prematură susținerea candidaturii demnitarului încă în funcție.

În calitate de Președinte Interimar al PNL Ialomița, mă văd nevoit să fac câteva clarificări cu privire la câteva informații apărute în spațiul public astăzi (n.red.: 9 octombrie), urmare a conferinței de presă susținută de dl. Deputat Tinel Gheorghe.

*Partidul Național Liberal, filiala Ialomița, se află în mijlocul procedurilor de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020. Acest lucru înseamnă că în acestă perioadă orice membru PNL își poate depune candidatura pentru un loc pe listele PNL pentru Camera Deputaților sau Senat.

*Nu există niciun fel de decizie, nici la nivel local, nici la nivel național, cu privire la numele candidaților PNL Ialomița pentru alegerile parlamentare. Deciziile privind candidaturile PNL Ialomița se iau conform statutului PNL în forurile interne decizionale, în acest sens urmând ca până pe data de 15 octombrie conducerea partidului să se reunească, să analizeze dosarele candidaților, iar membrii biroului de conducere să decidă prin vot care sunt reprezentanții partidului nostru pentru alegerile parlamentare.

*Dl. Deputat Tinel Gheorghe este unul din cei care și-a depus zilele acestea candidatura internă pentru a fi desemnat candidat pentru Camera Deputaților. Pentru toate deciziile interne, eu, împreună cu Biroul Județean Interimar al PNL Ialomița, sunt garantul respectării legii noastre interne -Statutul PNL. Doar decizia forului interior de conducere poate stabili cine sunt candidații PNL Ialomița pentru alegerile parlamentare, precum și ordinea pe listă.

*În calitate de Președinte Interimar al PNL Ialomița, subliniez faptul că orice declarație publică a dl. Deputat Tinel Gheorghe cu privire la o susținere a filialei Ialomița a PNL pentru candidatura dumnealui pe listele PNL pentru alegerile parlamentare este prematură și, din punctul meu de vedere, lipsită de fair-play față de ceilalți colegi ai noștri care au înțeles că acum este momentul pentru o campanie internă, fără a se folosi de declarații publice în mass-media”, a transmis Dragoș Soare pe pagina de facebook a PNL Ialomița.


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved