Frustări alimentate cu pumnii după eșecul Universității Cluj în fața Unirii Slobozia

Fotbal, Liga 2, Play off: U Cluj – Unirea Slobozia 1-2

Sâmbătă, în deplasare la U Cluj, Unirea Slobozia a făcut un pas mare spre barajul de promovare în Liga 1. Promovarea pare o căciulă prea mare pentru un oraș așa de mic (financiar vorbind), dar, indiferent cum se va termina aventura jucătorilor lui Adrian Mihalcea la finalul acestui campionat, vorba aceea, încercarea moarte n-are!

La debutul play-off-ului din Liga 2, toate cele cinci echipe din fruntea clasamentului și-au râs în barbă și au crezut că Unirea Slobozia va fi o vacă tocmai bună de muls. Pe teren propriu, n-a fost să fie nici pentru clujeni, nici pentru sibieni, nici pentru militarii neînrolați ai bucureștenilor, iar eurogolul lui Toma din minutul 12 și golul lui Ivan din minutul 90+1 pe terenul clujenilor au pus capac tuturor speculațiilor care acreditau ideea că echipa ialomițeană este un satelit al Petrolului Ploiești.

Nu, Unirea Slobozia joacă pentru prestigiul ei, iar adversarele ar trebui să respecte acest adevăr și să-și păstreze frustările pentru ele, nu să-și alimenteze cu ele pumnii și să lovească mișelește pe la spate în cabine, acolo unde nu pătrund camerele de filmat ale televiziunilor.

Băi fraților, eu nu înțeleg asta! Noi ne luptăm pentru locul 4, noi vrem să ajungem la baraj. De ce toată povestea asta? Că ne plătește cineva… De ce? E dovada vie că la noi nu este așa. Noi am încurcat toate echipele. De ce? Nu mi se pare deloc normal ce s-a întâmplat după meci, aici. Am luat pumni. Deci eu, antrenor al echipei de fotbal, am luat pumni de la jucătorii echipei adverse! E un lucru grav. La fotbal am avut o repriză în care eu zic că am dominat-o, a doua au fost ei mai buni, mult mai buni decât noi. A venit un minut 90+5 cu gol pentru noi și s-a terminat jocul. Ăsta e jocul. Și noi am pierdut la Chiajna în minutul 90, dar s-a întâmplat ceva pe teren? Nu cred. A fost doar fotbal. Ceea ce s-a întâmplat după meci e dezamăgitor”, a declarat Adrian Mihalcea la microfonul DigiSport.

De ce, Adi? Simplu! Pentru că ardelenii nu știu să piardă, știu să câștige oricum, chiar cu ajutorul neprecupețit al arbitrilor, cum s-a întâmplat în sezonul regular pe propriul lor teren în meciul cu elevii tăi! Și mai știu ceva, probabil învățat de la Dan Petrescu, cel care păstorește echipa ceferiștilor din orașul lor: să pună presiune pe arbitri și pe adversari, ba mai rău, când echipa lor capotează, pun presiune chiar și pe terenul de joc, cum au declarat după meciul de la Slobozia, că este de proastă calitate. Păi, după logica lui Eric Linkar, dacă terenul din Slobozia a fost de proastă calitate și a pierdut pe el două puncte, probabil că suprafața de joc de pe Cluj Arena este execrabilă și de aceea a pierdut acolo toate cele trei puncte puse în joc!

Dar, să-i lăsăm pe clujeni să-și plângă disperare în… pumni, poate se vor trezi, vor juca fotbal și vor evita barajul cu Dinamo București, iar noi să ne vedem de ale noastre.

Miercuri, de la ora 16.30, meci decisiv acasă cu Concordia

Da, pentru că miercuri 4 mai, Unirea Slobozia întâlnește acasă Concordia Chiajna de la ora 16.30, oră la care sperăm că stadionul 1 Mai va fi asaltat de susținătorii echipei noastre. O victorie cu Concordia ar fi în mare măsură o opțiune serioasă pentru barajul de promovare, baraj în care ar urma, conform calculelor specialiștilor, să întâlnească Chindia Târgoviște. Aceasta în condițiile în care ultimele două etape sunt extrem de grele pentru oaspeți (în deplasare la Petrolul Ploiești și acasă cu U Cluj), în timp ce Unirea Slobozia se va deplasa pe 8 mai pe terenul Ghencea unde va întâlni Steaua București iar în ultima etapă va juca pe 14 mai acasă cu Petrolul Ploiești.

Clasament 

1.  Petrolul 58 puncte;

2.  Hermannstadt 56  puncte;

3. U Cluj 54 puncte;

4.  Steaua București 46  puncte;

5.  Concordia Chiajna 40 puncte;

6.  Unirea Slobozia 39 puncte.

Nicolae TACHE

Sursa FOTO: Pro Sport

PS. Incredibil. U Cluj a postat pe site-ul clubului un comunicat de presă prin care încearcă să justifice, grosolan spunem noi, scandalul provocat de jucătorii săi la vestiare după eșecul cu Unirea Slobozia. „Din păcate, provocările și comportamentul nesportiv al adversarilor au contribuit decisiv la escaladarea tensiunii”, spune printre altele postarea. Măi, nesimțiților! Ce ați fi vrut să facă jucătorii Unirii Slobozia? Să se tăvălească pe teren și să-și blesteme zilele că au obținut o victorie memorabilă? Normal că s-au bucurat. Și despre ce provocări vorbiți, când Eric Linkar nu înceta pe toate canalele media să jignească și să acrediteze ideea că jucătorii Unirii Slobozia se fac preș în fața altor echipe și doar cu voi se bat pe viață și pe moarte? Cine vrea, poate naviga pe internet să caute postările presei clujene care descrie cu lux de amănunte și obiectiv scandalul din vestiarele stadionului Cluj Arena. Numai că, se vede că tupeul vostru nu are margini și, dacă tăceați, filosofi rămâneați!


Copyright 2022 - Ziarul Ialomița - All Rights Reserved